Thelonious, jazz voor zesplussers

Patrick Demarest

22/03/2023
muziek

De voorjaarsprogrammatie van Cultuurcentrum de Brouckere wordt goed gesmaakt. Zo mocht Torhout in 2023 al heel wat lokaal en minder lokaal talent verwelkomen in de artiestenfoyer. Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt aan het volgende seizoen, maar toch tipt het Cultuurcentrum graag nog de laatste familievoorstelling van het voorjaar: Thelonious (6+) van Zonzo Compagnie op 26 maart.

(Foto Rudy Callier)

 

Legendes als succesformule

Het Antwerpse collectief Zonzo Compagnie creƫert internationale muziekprojecten en voorstellingen die op een bijzondere manier rond muziek draaien. Eerder brachten ze al de internationale hit 'Mile(s)tones' die in het teken stond van jazzcomponist Miles Davis. Nu is het de beurt aan Davis' tijdgenoot Thelonious Monk.

Thelonious Monk?

Thelonious Monk was vooral actief in de jaren '50 en '60. De New Yorkse jazzheld was even koppig, als geniaal en maakte vooral muziek vol verrassende harmonieƫn en avontuurlijke ritmes. Zelfs als de naam Thelonious Monk geen belletje doet rinkelen, zullen de fratsen van de muzikanten en het intrigerende videospektakel blijven boeien. De pers is alvast lovend. En ook onze eigen programmatoren zijn enthousiast.

Lieselotte Denolf, schepen van cultuur: "Ook in de familievoorstellingen kiest het Cultuurcentrum voor kwaliteit. En dat het publiek dat ook kan smaken, dat bewijst deze winnaar van de 'Public Choice' award van Yam. Onze Torhoutse jazzfanaten van The Black Cat en Jazz'Halo trekken dan ook graag mee aan de kar om deze voorstelling mee bekend te maken."

De laatste familievoorstelling van het voorjaar

De muziek wordt verzorgd door niemand minder dan de muzikanten van het gerenommeerde jazztrio De Beren Gieren. In combinatie met het indrukwekkende videodecor en een hilarische choreografie is dit een hit voor het hele gezin. Na de voorstelling kunnen kinderen onder begeleiding van een creatief docent zelf aan de slag met het thema. Zo wordt de laatste familievoorstelling van dit seizoen een klepper van formaat!

 

Wie zin heeft om zich met het hele gezin te laten onderdompelen in een heerlijk jazzspektakel, is van harte welkom op zondag 26 maart om 15 uur. Tickets zijn te koop via www.ccdebrouckere.be  of aan de balie van het Cultuurcentrum.