Toelatingsexamen arts en tandarts

Patrick Demarest

24/08/2020
cultuur/onderwijs

Wie wil starten met de opleiding geneeskunde of tandheelkunde aan een Vlaamse universiteit, moet eerst deelnemen aan het centrale toelatingsexamen voor arts of tandarts dat jaarlijks begin juli plaatsvindt in Brussels Expo. Door de coronacrisis staan de toelatingsexamens dit jaar echter voor een enorme uitdaging. Atheneum Eureka uit Torhout werd geselecteerd als geschikte examenlocatie.

Dit jaar worden de toelatingsexamens digitaal en op verschillende locaties in Vlaanderen georganiseerd. “Toen we de voorwaarden uit de open oproep naar alle scholen opmerkten hebben we geen moment geaarzeld om onze hulp aan te bieden en te kandideren”, vertelt directeur Ilse Coucke “Meer(r) met ICT is bovendien één van onze troeven, we beschikken namelijk over heel wat ruime en goed uitgeruste computerlokalen. Waarschijnlijk dé belangrijkste voorwaarde nu het examen niet op papier maar digitaal zal afgenomen worden.”

Het toelatingsexamen arts vindt plaats op 25 augustus op 105 verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. De mogelijke tandartsen-in-spe worden op 26 augustus verwacht op 23 verschillende locaties. Atheneum Eureka in Torhout werd voor beide toelatingsexamens geselecteerd op basis van capaciteit en uitrusting.

“Ik ben trots op mijn team, onmiddellijk kreeg ik enthousiaste reacties uit mijn personeelscorps om mee ondersteuning te bieden. We hebben 7 computerklassen klaar staan om op 25 augustus 60 kandidaten voor arts en op 26 augustus 38 kandidaten voor tandarts te ontvangen conform de geldende coronamaatregelen.” verklaart de directeur.