Tordale brengt theatermonoloog

Patrick Demarest

08/03/2017
Actua cultuur/onderwijs

De Gebruikersraad en directie Tordale nodigen u graag uit op een theatermonoloog door Gerd Claes.

A6 V

Gerd Claes heeft een voorstelling gemaakt waarin zij inkijk geeft in haar positie als zus (brus) van een broer met een verstandelijke beperking en autisme. Doorheen het stuk evolueert zij van brus naar een moeder van een zoon met een ernstige mentale beperking en autisme en uiteindelijk naar psychotherapeute, werkend met deze doelgroep.
Het krachtige en unieke van dit stuk zit hem in de kwetsbaarheid en de kracht. Je voelt de moed, de humor en de pijn die dit vraagt. Ingetogen, doch met overtuiging, brengt Gerd Claes een heel herkenbaar en pakkend verhaal. Het ganse palet aan emoties waarmee de betrokkenen in verschillende levensfasen werden geconfronteerd, worden niet geschuwd. Gerd Claes brengt haar verhaal met grote integriteit die het individuele overstijgt. Niet enkel hulpverleners, ouders en brussen (broers/zussen), maar ieder van ons kan zich herkennen in de eeuwige beweging tussen kwetsuur en terug opveren. Gerd laat ons écht in haar (emotionele) keuken kijken en biedt ons kansen om te leren uit haar levenservaring.
Gerd Claes is Gestalttherapeute en oprichtster/coördinator van De Kanteling, psychotherapeutisch centrum voor mensen met een beperking of chronische ziekte.
Praktisch
Datum
: 28 maart om 19 uur. (duur voorstelling: 80 minuten – geen pauze maar mogelijkheid tot drankje achteraf  in de Foyer).
Locatie: CC de Brouckere, Aartrijkstraat 6, 8820 Torhout.
Kaarten: via het centraal onthaal, Bruggestraat 39, Torhout, 050 23 13 65 - receptie@tordale.be
Rolstoeltoegankelijke plaatsen zijn voorzien. Gelieve die aan  te vragen bij reservatie.