Torhout Awards op 9 juni

Patrick Demarest

08/06/2022
Economie

In navolging van Torhout Handelt werd onlangs ook Torhout Onderneemt, een vereniging van de bedrijventerreinen Torhout Noord en de Ringaert, opgericht. Torhout Onderneemt wordt getrokken door twee medevoorzitters: Xavier Dereeper (de Ringaert) en Stephan d'Aussy (Torhout Noord). We laten eerst Xavier aan het woord.

Xavier Dereeper is zaakvoerder van C.L.P.T. dat gevestigd is op het nieuwe bedrijventerrein de Ringaert. C.L.P.T. biedt een compleet assortiment metalen hulpstukken voor het hijsen, vastzetten en verbinden van prefab betonelementen. Xavier is ook medevoorzitter van Torhout Onderneemt waarin hij de Ringaert vertegenwoordigt.

Waar staat Torhout Onderneemt voor?

Xavier: "De bedrijventerreinen Torhout Noord en de Ringaert worden samen 1 bedrijventerreinvereniging, “Torhout Onderneemt” die zich inzet voor de Torhoutse bedrijven."

Hoe belangrijk was het dat er een dergelijke organisatie kwam?

Xavier: "Er was nood aan een samenwerking. Op deze manier kunnen de krachten gebundeld worden en kunnen de gemeenschappelijke noden veel beter en sneller worden aangepakt."

Jij vertegenwoordigt bedrijventerrein De Ringaert. Wordt dat een soort uithangbord voor Torhout?

Xavier: "Er heerst een aangename, positieve vibe. Ondernemers samen zetten, zorgt voor kruisbestuiving: issues met elkaar delen en helpen oplossen, ervaringen uitwisselen, kennis opdoen. Dit is alleen maar positief voor elke ondernemer!"

Wat zijn de troeven van De Ringaert?

Xavier: "De Ringaert is centraal gelegen en biedt een diversiteit aan ondernemingen die aanvullend kunnen zijn voor elkaar."
"Het is een nieuw bedrijventerrein met groeiende ondernemingen met wilskrachtige ondernemers aan het roer."

"Dit kan alleen maar resulteren in een groeiende tewerkstelling en stageplaatsen en kansen voor jongeren. Kortom: een plaats waar kennis, technologie en techniek hand in hand samen gaan."