Torhout fietst elektrisch

Patrick Demarest

01/10/2018
straat/wijk

Tijdens de week van de mobiliteit werd een fietslabelactie georganiseerd. Iedereen kon gratis zijn fiets laten labelen in het fietspunt aan het station. Een actie i.s.m. de Proeftuin en de lokale politie. Fietsen die gevonden worden door de politie of de gemeente, worden heel snel aan de rechtmatige eigenaar terugbezorgd als ze over een label- of graveringsnummer beschikken.

Autodelen in Torhout

Sinds januari van dit jaar kun je ook in Torhout autodelen via Cambio Vlaanderen. Om de voordelen van autodelen in de kijker te zetten werd recent (19 september) een infoavond georganiseerd.

Waarom autodelen?

Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen (aan de brandweerkazerne) in de stad auto’s ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Om boodschappen te doen. Om wat gerief te verhuizen of voor een daguitstap met je partner of gezin. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker die gemakkelijk terugvindt. Bovendien verlost Cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring… Cambio neemt alles voor haar rekening. En daar is ook je portefeuille bij gebaat!

Duurzame dienstvoertuigen

Tijdens de Car Free Day werden de werknemers van het lokaal bestuur ook geïnformeerd over de nieuwe aangekochte elektrische damesfiets die ingezet wordt als volwaardig 'dienstvoertuig' en de nieuwe elektrische bakfiets die gebruikt zal worden door de dienst 'proper Torhout'. Ook wordt de beschikbare fietsaccommodatie van het lokaal bestuur in de kijker gezet: fietsstallingen, douches, oplaadpunten elektrische fiets,…

Sinds 1 januari 2018 werd de fietsvergoeding voor de werknemers van het lokaal bestuur opgetrokken van 0,20 naar 0,23 euro en komen speed pedelecs ook in aanmerking voor het ontvangen van een fietsvergoeding.