Torhout lanceert digitale zalengids

Patrick Demarest

27/10/2022
Actua

Met de zalengids wil het lokaal bestuur de zoektocht naar een zaaltje voor een evenement, privéfeest of vergadering gemakkelijker maken. De zalengids geeft je een overzicht van Torhoutse zalen die gehuurd kunnen worden met extra informatie over de zalen.

"Vaak zijn lokale verenigingen, inwoners of ondernemers op zoek naar een zaaltje voor een evenement, privéfeest of vergadering. Tegelijk is het niet altijd duidelijk welke zalen er ter beschikking zijn en welke voorwaarden daaraan gekoppeld zijn. Aan de hand van een zalengids wil het lokaal bestuur dat makkelijker maken", vertelt Lieselotte Denolf, schepen van informatie, participatie en dienstverlening.


"De zalengids is geen brochure maar een applicatie die je terug kan vinden op de website van de stad. Via www.torhout.be/zalengids kom je op de kaart van Torhout terecht met een overzicht van de zalen. Aan de hand van het instellen van enkele filters kan je eenvoudig de zalen vinden die voldoen aan jouw criteria inzake activiteit, capaciteit, kindvriendelijkheid en toegankelijkheid", aldus schepen van Smart City, Joost Cuvelier.


Heb je een geschikte zaal gevonden? Bij elke zaal is er een uitgebreid overzicht aan informatie terug te vinden met onder andere de contactgegevens van de beheerder van de zaal.


De applicatie van de zalengids werd ontwikkeld op het GIS-platform. GIS staat voor Geografisch Informatiesysteem en impliceert dat een digitale kaart van Torhout de basis voor de zalengids vormt. De zalen zijn hierdoor steeds gepind op de kaart wat zorgt voor een mooie en handige weergave van het aanbod.

 

Heb je zelf een zaal te huur? Wil je opgenomen worden in de zalengids?

  • Registreer je zaal via torhout.be/zalengids.
  • Vul de vragenlijst zorgvuldig in want de gegevens worden niet meer gecontroleerd.
  • Wijzigt er later iets? Neem dan contact op met info@torhout.be.


Heb je zelf geen zaal te huur maar heb je nog weet van een zaal die nog niet opgenomen is in de zalengids? Laat het ons weten via info@torhout.be.