Torhout wandelt door Vlaamse velden

Admin

10/08/2014
Actua

PERSBERICHT

Door Vlaamse Velden_small

Op 15 en 16 augustus staat Torhout in het teken van de wandelsport en de herdenking 100 jaar 'Groote Oorlog'. De organisatoren van de Nacht van West-Vlaanderen pakken dan uit met de eerste editie van 'Door Vlaamse Velden'.
Door Vlaamse Velden wil een sportief luik toevoegen aan de vele culturele en historische evenementen die dit jaar georganiseerd worden.

100 km
Blikvanger is de 100 km Door Vlaamse Velden Tocht die op vrijdag 15 augustus om 20 uur van start gaat. Een groot gedeelte van het parcours dat via Diksmuide naar Ieper loopt, combineert een groot aantal oorlogsmonumenten met de oude frontlijn tussen Diksmuide en Ieper. Via de Ieperboog gaat het laatste stuk van Zonnebeke en Passendale naar Hooglede en dan terug naar Torhout.
Wie het niet ziet zitten om 100 km te stappen, krijgt voldoende alternatieven aangeboden. Ook om 20 uur start de 50 km Torhout-Diksmuide-Torhout doorheen de mooiste stukjes natuur van het Houtland. Als je voor het kortere werk kiest, zijn er wandelingen van 7-12 en 28 km, met start tussen 17 en 21 uur. In de beste traditie van 'De Nacht' zijn er gratis bevoorradingen onderweg en deelnemen kost slechts 2.00 euro! Voor de gelegenheid werd een uniek T-shirt ontworpen dat ter plekke kan gekocht worden, net als een speciale herdenkingsmedaille.

Moereveldtocht
De startplaats is het KTA, Campus Houtland in Torhout, waar op zaterdag 16 augustus ook de Moereveldtocht plaats vindt. Wandelafstanden: 5 - 10 - 13 en 17 km. Die tocht verkent het Moereveld en biedt de wandelaars de gelegenheid om de laatste kilometers samen te stappen met de deelnemers aan de 100 km tocht. Er kan tussen 7.30 uur en 15 uur gestart worden en ook voor deze tocht zijn er gratis bevoorradingen voorzien.

Voorinschrijvingen
Voor alle afstanden kan je de avond zelf inschrijven, maar wie wil deelnemen aan de 100 km tocht moet vooraf inschrijven. Een internationaal getint deelnemersveld is nu al gegarandeerd, want van de 400 voorinschrijvingen tot nu toe komt 10% uit de ons omringende landen. Enkele deelnemers willen in uniform van start gaan en houden onderweg halt bij enkele gedenkplaatsen om een klein ingetogen moment in te lassen. Ook de Belgisch-Duitse Vriendschapsvereniging komt met een 10tal wandelaars en een groep begeleiders naar dit unieke evenement dat ook in 2016 en 2018 zal georganiseerd worden.

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op de website van vzw De Nacht: www.nvv.be
of bij Dirk Verduyn: 0476 590873 dirk.verduyn@skynet.be