Torhout zoekt sportlaureaten en kampioenen

Lita Coucke

17/12/2014
Actua vereniging

Op 6 februari 2015 is er de jaarlijkse verkiezing en huldiging van sportlaureaten en kampioenen in Cultuurcentrum De Brouckère. Op die manier worden verenigingen en atleten extra in de bloemetjes gezet! De jury bestaat uit leden van de pers, deskundigen en leden van de sportraad.

Tijdens het Torhoutse Sportgala zullen er verschillende trofeeën en medailles toegekend worden. Voor de sportlaureaten zijn er zes verdiensten: sportvrouw van het jaar (vanaf 18 jaar), sportman van het jaar (vanaf 18 jaar), sportploeg van het jaar, beloftevolle jongere (12 tot en met 18 jaar), beloftevolle sportploeg (12 tot en met 18 jaar) en medailles voor verdienstelijke bestuursleden met 25 jaar dienst of een veelvoud van 5 hoger dan 25 in een Torhoutse vereniging.

Er is ook een Koarle trofee. Dit wordt eenmalig toegekend aan een Torhoutenaar die de sport binnen Torhout gepromoot heeft of een bijzondere bijdrage over de clubgrenzen heen heeft geleverd.

Daarnaast is er ook de kampioenenhuldiging voor Torhoutse erkende sportclubs en atleten die tussen 1 oktober 2013 en 31 december 2014 provinciaal of Vlaams kampioen werden, teams die kampioen speelden in hun reeks of promovoorden naar een hogere reeks.

De verkiezing vindt een week voor de huldiging plaats, maar wordt pas bekendgemaakt op 6 februari. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 5 januari 2015.