#Torhoutbreektuit

Patrick Demarest

14/09/2020
Actua

Torhout wil volop inzetten op een groenere stad waar het aangenaam vertoeven en gezond om te leven is. Ook in een bebouwde omgeving wil men de natuur alle kansen geven. Vandaar de actie: #Torhoutbreektuit - Tegel eruit, gevelplant erin. Wie voor 27 september een aanvraag indient, krijgt een gratis klimplant!

 

Elsie Desmet, schepen van Natuur en groen: "Het is helaas niet altijd en overal mogelijk om voldoende ruimte te voorzien om het groen te laten uitgroeien. Via het reglement rond stadsnatuur willen we als lokaal bestuur ook deze zones, waar standaardaanplantingen minder inpassen, met kwaliteitsvol groen inkleden en zo biodiversiteit creëren onder de vorm van de aanleg van een geveltuin of een groenslinger."

"Klimplanten zuiveren de stadslucht van giftige stoffen en rondwaaiend fijn stof. Tegelijk zorgen ze ervoor dat de huisgevels een natuurlijk isolatielaagje krijgen: ze voorkomen opwarming in de zomer en beschermen tegen afkoeling in de winter. Gedaan ook met slagregens die gevels nat maken. Klimplanten zijn een groene verzekering voor het gezond houden van huis, straat en stad!"


#Torhoutbreektuit

"Via de actie #Torhoutbreektuit willen we werk maken van meer groen in de straat. Wie vóór 27 september zijn aanvraag voor een geveltuin indient via www.torhout.be/torhout-breekt-uit kan rekenen op een gratis klimplant. Geïnteresseerde inwoners kunnen kiezen uit 4 klimplanten: bosrank, kamperfoelie, klimhortensia of trompetbloem."

  "Het loont ook om je buren te overtuigen, want als je met 8 buurtbewoners uit éénzelfde straat op hetzelfde moment een aanvraag indient, dan leveren wij niet alleen de klimplant, maar zorgen we ook voor het weghalen van de tegel en het plaatsen van de klimsteun."