Torhouts jongerendebat op 27 september

Patrick Demarest

25/09/2024
Actua

Op zondag 13 oktober krijgen veel jongeren de kans om voor het eerst hun stem uit te brengen bij de lokale en provinciale verkiezingen. Dit jaar is bijzonder omdat er voor het eerst geen opkomstplicht geldt. Om jongeren te informeren en te motiveren hun stem uit te brengen, organiseert de Torhoutse jeugdraad 'Thuze' een jongerendebat.

 (Na een politiek debat van Unizo, de Marnixring Pater Callewaert en Eureka, is er nu ook een jongerendebat van de jeugdraad.)

Thema: Debed

Tijdens deze verkiezingsperiode richtte de jeugdraad zich op het thema 'Debed': onze dromen en nachtmerries. Ze hebben hun eigen memorandum opgesteld en zijn volop bezig met het creëren van een podcast waarin de lijsttrekkers op een unieke manier worden geïnterviewd – in een bed. Als hoogtepunt wordt nu een live debat georganiseerd, waarbij van elke politieke partij zowel de lijsttrekker als een jongere aan het woord komt.

Unieke locatie

Het debat vindt plaats in de Grote Kapel van Ten Walle, Bruggestraat 12. Een bijzondere locatie die plaats biedt aan ongeveer 100 bezoekers. Iedereen is welkom vanaf 19:30 uur. Voor jongeren die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, is er goed nieuws! Het debat wordt gelivestreamd en zal later ook terug te kijken zijn.