Torhoutse Hobbykok 2018

Patrick Demarest

15/11/2017
Actua

Hendrik Senaeve was de derde finalist. Hij serveerde op vel gebakken steenbolk en zeebaarsfilets, vergezeld van erwtjescrème, gele en witte raapjes en jonge worteltjes met bolle patatjes en schuimpje van garnalenbisque.

 

Recept :
· Controleer de visfilets op graatjes
Kruiden, op het vel bakken in olie en daarna wat boter toevoegen.
· Diepvrieserwtjes aanstoven in boter en bevochtigen met room, mixen en zeven.
· De raapjes schillen, dunne plakjes snijden met de mandoline, uitsteken op dezelfde diameter. De helft opleggen in een pekel gedurende een uur. De andere helft  in maïsolie met laurier opwarmen tot het geheel begint te pruttelen , daarna bevochtigen met groentebouillon en laten verder garen tot ze beetgaar zijn.
· De jonge worteltjes schillen, opzetten in water met boter.
· Aardappelen schillen en met een parisienne lepel uitsteken, daarna aanstoven tot ze beetgaar zijn.
· Garnaalkoppen aanstoven in wat boter, daarna wat bevochtigen met wat visbouillon.
Passeren en verder laten inkoken. Afkruiden.
Extra boter toevoegen en opkloppen tot een schuimige saus.

 Hoe het gemaakt werd::[wppa type="slide" album="890"][/wppa]

 

bigpic
Foto 1 van 12
bigpic
Foto 2 van 12
bigpic
Foto 3 van 12
bigpic
Foto 4 van 12
bigpic
Foto 5 van 12
bigpic
Foto 6 van 12
bigpic
Foto 7 van 12
bigpic
Foto 8 van 12
bigpic
Foto 9 van 12
bigpic
Foto 10 van 12
bigpic
Foto 11 van 12
bigpic
Foto 12 van 12
Foto 1 van 12
Foto 2 van 12
Foto 3 van 12
Foto 4 van 12
Foto 5 van 12
Foto 6 van 12
Foto 7 van 12
Foto 8 van 12
Foto 9 van 12
Foto 10 van 12
Foto 11 van 12
Foto 12 van 12