Torhoutse lijsttrekkers in (groot) debat

Patrick Demarest

10/09/2024
Politiek

Op donderdag 12 september om 19 uur staan de lijsttrekkers van de Torhoutse lokale partijen CD&V, Vooruit, N-VA, Groen en nieuwkomer Trots op Torhout tegen over elkaar in Het Grote Debat in CC De Brouckère. Prof. Dr. Herwig Reynaert, de bekende professor lokale politiek aan de UGent, zal op een neutrale manier het debat modereren. De toegang is gratis.

(Het grote debat in 2018)


Marnixring ‘Pater Callewaert’ Torhout zet de traditie verder om een lijsttrekkersdebat tussen alle Torhoutse partijen te organiseren. Bij de editie in 2018 waren zo'n vierhonderd personen aanwezig. Het Grote Debat is immers de uitgelezen kans om de lijsttrekkers te horen spreken en hun standpunten direct met elkaar te vergelijken.


Discussies over hete hangijzers worden niet uit de weg gegaan: wat denken de partijen over een fusie met een buurgemeente zoals Lichtervelde? Moet Torhout zelf investeren in een nieuw zwembad of kiest men voor een samenwerking met de privésector? Hoe ziet men het aantal appartementen ten opzichte van het aantal gezinswoningen in de stadskern? Wat denkt men over de verhuis van de lagere school en de sluiting van school De Koornbloem? Hoe willen de partijen het evenwicht bewaren tussen natuur, landbouw en bedrijven? 


Het Grote Debat helpt de inwoners van Torhout te bepalen wie een stem verdient, en wie tot 2030 aan het roer komt van de stad. Nieuw is dat er deze keer een exit poll wordt georganiseerd. Na afloop van het debat kan er worden nagekaart bij een drankje.

Het Grote Debat vindt plaats in de grote zaal van CC De Brouckère op donderdag 12 september om 19 uur en is gratis.