Twee nieuwe directeurs in Eureka

Patrick Demarest

04/09/2023
Onderwijs

Op 1 september ging het schooljaar van start met 2 nieuwe directeurs op campus Eureka in de Rijselstraat. Chloë Dhaenens komt aan het roer van de basisschool, terwijl Kelly Everaert het atheneum leiding zal geven.

"We zijn enorm gemotiveerd om samen met onze teams verder te blijven werken aan ons campusverhaal’, zegt Chloë. ‘We blijven inzetten op onze drie pijlers: we gaan uit van de talenten van elk kind op een unieke groene campus waar kinderen nog echt kunnen spelen. Hier kan elk kind zichzelf zijn, zowel warm als eigenzinnig. Tijd om te leren, maar ook tijd voor elk kind."


Voor Chloë is Torhout nieuw, maar dat is niet zo voor Kelly Everaert. Zij is één van de anciens op het atheneum en werkte de voorbije jaren reeds actief mee aan het verder uitbouwen van de schoolvisie. "Ook ik blijf met mijn team dezelfde koers varen. Wij bieden onze leerlingen een krachtige leeromgeving aan. Belangrijk daarbij is het coachen van elk kind en het connecteren met ouders en andere partners. Verbinding is dan ook een sleutelwoord bij ons. Of je nu spreekt over de basisschool of het atheneum, Eureka is altijd al een warme groene school geweest. Onze kleinschaligheid is onze grote sterkte: aandacht voor elk kind. Hier kent iedereen elkaar."

Chloë vult aan: "Wat ik zo mooi vind aan deze campus is dat elk kind - van de kleuterklas tot en met het secundair – hier kan doorgroeien tot een zelfstandige burger die klaar is voor de wereld van morgen." Beide dames hebben er alvast heel veel zin in.

(Het team van het atheneum)