Uitreiking Torhoutbonnen aan nieuwe bloeddonoren

Patrick Demarest

23/01/2017
Actua

Tijdens de bloedinzameling van december in de brandweerkazerne van Torhout werd een speciale oproep gedaan naar nieuwe donoren om bloed te komen geven. Samen met het stadsbestuur werd er een actie opgezet om nieuwe én bestaande donoren warm te maken om bloed te komen geven. Er werden 10 Torhoutbonnen verloot onder alle donoren tijdens beide bloedinzamelingen in december.

IMG_2317

De winnaars van de 10 Torhoutbonnen: Ine Pauwels (Torhout), Annelies Platteeuw (Torhout), Marleen Taveirne (Torhout), Lea Schollier (Aartrijke), Peter Tyvaert (Torhout), Elien Jaques (Ichtegem), Louisa Desmet (Torhout), Jolien Maenhout (Torhout), Tom De Ridder (Torhout) en Tine Vandewalle (Torhout).

"We hadden vorig jaar al 42 nieuwe donoren aangeworven en als we er in slaagden om in december 2016 nog eens 40 nieuwe donoren te overtuigen om bloed te komen geven, mochten we onze stad 'Gemeente met een hart' noemen. Dit is een label dat het Rode Kruis toekent aan gemeenten die acties ondernemen om het aantal bloedgevers te doen stijgen", verduidelijkt schepen Rita Dewulf die ook Plaatselijke Rode Kruisverantwoordelijke voor de bloedafnames in Torhout is.

"In totaal kwamen er in 2016, 2111 mensen bloed geven. In de laatste twee bloedinzamelingen in december kwamen er niet minder dan 313 donoren bloed geven. We mochten 20 nieuwe donoren verwelkomen, waarvoor onze grote dank. Dus we zijn nog op zoek naar minstens 20 nieuwe donoren. We zullen dit jaar nog verschillende acties organiseren o.a. in samenwerking met de Torhoutse verenigingen zodat we binnenkort het label 'Gemeente met een hart' kunnen in de wacht slepen."
"We starten alvast met de nieuwe bloedafnames van 2017 op woensdag 22 maart en woensdag 29 maart van 16 tot 20 uur in de brandweerkazerne van Torhout. Ik hoop, maar ben er tevens van overtuigd, dat heel wat Torhoutenaren en mensen uit de regio 'bloed geven' op hun lijstje van goede voornemens voor 2017 hebben geplaatst!"