Vaccinatiecentra voor 'boosterprik' worden opgebouwd

Patrick Demarest

24/10/2021

Vanaf deze week worden opnieuw twee vaccinatiecentra opgericht in de eerstelijnszone Houtland en Polder. Zo kan men in de komende maanden alle 65-plussers uit de zone vlot voorzien van hun ‘boosterprik’.

(Dienstenhuis Groenhove)


De 65-plussers van Gistel, Ichtegem en Oudenburg kunnen binnenkort terecht in een pand op het industrieterrein Konijnenbos: Rochesterlaan 13 in Gistel. Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark krijgen hun extra prik in het Dienstenhuis Groenhove: Bosdreef 5 in Torhout. Deze week worden beide centra opgebouwd op de nieuwe locaties.
Wie nu nog een bevestigde afspraak heeft in de huisartsenwachtpost in Torhout - de huidige locatie - kan zich daar nog aanmelden. Net als bij de vorige vaccinatierondes zal er vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid een oproepingsbrief verstuurd worden. Daarop zal ook duidelijk staan op welke locatie je verwacht wordt. Vergeet ook zeker niet je eID mee te brengen wanneer je langskomt voor jouw ‘boosterprik’.
Word je opgeroepen voor je boosterprik, meld je dan zeker aan. Ook nu zal er alles aan gedaan worden om iedereen die dat nodig heeft, vlot van zijn extra prik te voorzien, in eerste instantie de 65-plussers.
Bereikbaarheid
Beide locaties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer.
• Aan het Dienstenhuis Groenhove is een belbushalte (halte "Torhout Groenhove"). Zie www.delijn.be/nl/belbus
Beide locaties zijn vlot toegankelijk met voldoende parking voor zowel auto's als fietsen.
Elke gemeente zal ook nu terug maatregelen nemen zodat iedereen veilig en vlot op de juiste locatie kan geraken. Wie geen vervoersmogelijkheden heeft, kan bv. beroep doen op de Minder Mobielen Centrale en neemt daarvoor best contact op met de sociale dienst van de betrokken gemeente.
Opgelet nieuw nummer callcenter!
Het callcenter zal omwille van de verhuis en opbouw van de nieuwe vaccinatiecentra niet bereikbaar zijn van 28 oktober t.e.m. 3 november.
Vanaf 4 november kan wie moeilijkheden ondervindt bij het bevestigen van een afspraak of specifieke vragen heeft over zijn/haar vaccinatie, telefonisch terecht op het nummer 050 89 36 99. Het callcenter zal elke werkdag bereikbaar zijn tussen 8.30 en 12.30 uur.
Heb je een auditieve beperking of contacteer je het callcenter liever via e-mail? Dan kan dat via vaccinatie@torhout.be of via vaccinatie@gistel.be.