Van Vandevyver & Delie naar Delie & Meulemeester

Patrick Demarest

31/12/2021
Bedrijf

Fiscaal bureel Vandevyver & Delie werd in de loop van 2020 Tax & Accountancy Delie & Meulemeester. Luc Delie gaf de fakkel door aan twee nieuwe vennoten: Joeri Meulemeester en Nicolas Delie. Luc blijft wel actief.

 

Nicolas Delie en Joeri Meulemeester: “Ons kantoor bestaat sinds 1998 onder de naam Fiscaal Bureel Vandevyver & Delie. In 2020 is de naam aangepast naar Delie & Meulemeester. Dat had natuurlijk alles te maken met het feit dat Joeri reeds een aantal jaren vennoot was en Nicolas dat ook werd.”


Hoe kijkt Accountancy kantoor Delie & Meulemeester op 2021 terug?


“Voor veel ondernemers is 2021 opnieuw een bewogen jaar geweest waar men nogmaals werd geconfronteerd met beperkende maatregelen door de coronacrisis. Langs de andere kant hebben ook veel andere ondernemers een positief jaar achter de rug.
Voor ons was het een drukke periode waar naast de gewone werkzaamheden opnieuw veel extra ondersteuning moest worden geboden aan de cliënten die te lijden hadden onder de crisis, zoals het aanvragen van premies, afbetalingsplannen…”

 

Wat waren de grootste veranderingen?


Nicolas Delie: “Fiscale wetgeving wijzigt continu. Dit zorgt ervoor dat ons werk uitdagend is om telkens op de hoogte te blijven van de huidige wetgeving, maar in onze advisering ook al rekening te houden met toekomstige wijzigingen in het fiscale- en financiële landschap. Het helpt gelukkig dat ik zelf ook nog docent personenbelasting ben aan de hogeschool Odisee Brussel en docent vennootschapsbelasting aan de opleiding Belastingconsulent bij Syntra zodat de kennis telkens up to date wordt gehouden.”


Hoeveel mensen werken er in het kantoor?

 

Joeri Meulemeester: “Momenteel zijn we met vijf werkzaam in het kantoor. Maar er is ook een openstaande vacature. We zijn dus op zoek naar een nieuwe collega die uitkijkt naar een uitdagende job met een uitgebreid takenpakket. Mensen met interesse kunnen de vacature terugvinden op https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/63469544/bediende-boekhouding?source=zoekeenjob&medium=vacaturedashboard. “


Worden er andere klemtonen gelegd?

 

Nicolas en Joeri: “We zijn actief in een sector die de laatste jaren sterk aan het digitaliseren is. Ook wij zetten hierop in zodat we een modern kantoor zijn dat ook klaar is voor de toekomst. Het menselijk contact blijft echter primeren en is van cruciaal belang voor ons. We zijn een klein kantoor waar persoonlijke en directe service enorm belangrijk zijn. Dit moet ook zo blijven de komende jaren.”