'Verlost, en nu?' lezing door Uwe Porters

Patrick Demarest

15/05/2021
jeugd

Naar, ondertussen, jaarlijkse gewoonte organiseert het Huis van het Kind Torhout tijdens de 'Week van de Groeilamp' een lezing. Op dinsdag 18 mei vertelt Uwe Porters open en eerlijk over de eerste groeipijnen als moeder.

Jaarlijks is er in mei de 'Week van de Opvoeding' (gecoördineerd door EXPOO/Opgroeien en de Gezinsbond). Dit jaar werd deze omgedoopt tot 'Week van de Groeilamp' van 16 tot 23 mei. De lamp zet alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

Ook het Huis van het Kind Torhout zet jaarlijks tijdens deze week opvoeding en alles daarrond in de spotlights, en nodigt dit jaar schrijfster Uwe Porters uit. Niemand kent de geboorte en de eerste groeipijnen als moeder zo goed als Uwe Porters, die al meer dan 10 jaar vroedvrouw is en sinds enkele jaren ook zelf moeder. Tijdens deze lezing vertelt ze over de periode die start vlak na de verlossing, over hoe allesoverheersend mooi en tegelijkertijd verlammend die kan zijn. En dit open, eerlijk en zonder taboes.

"Na de bevalling beginnen moeder, partner en kind aan een fase waarin niets zeker is. Op de tast, en gewapend met groot kraamverband, is het zoeken naar evenwicht, diep graven naar die nieuwe identiteit. Met deze lezing zullen we proberen om jullie wat meer inzicht te geven in hoe je deze periode toch samen kan genieten van zoveel liefde, warmte en mooie momenten", zegt schepen van kinderopvang Rita Dewulf.


Praktische info:

  • De lezing is gratis en gaat online door op dinsdag 18 mei om 19.30 uur.
  • Inschrijven kan tot maandagavond 17 mei door te mailen naar huisvanhetkind@torhout.be. Daarna krijg je een link toegestuurd om deel te nemen aan de lezing.


Surf naar www.torhout.be/huis-van-het-kind of www.facebook.com/huisvanhetkindtorhout om op de hoogte te blijven van het aanbod en de activiteiten van (de partners van) Huis van het Kind Torhout.