Versterking voor Torhout KM

Patrick Demarest

09/11/2018
sport

Torhout 1992 KM was voor het seizoen niet van plan om tegen de degradatie te voetballen en is dat ook na die laatste 9 op 15 niet langer van plan. Het bestuur benadrukt dat de ambitie van de club (veel) hoger ligt! In dat opzicht kwam het  onder impuls van ondervoorzitter Nico Vermeersch tot een akkoord met twee nieuwe spelers met heel wat ervaring, die de jonge ploeg moeten mee helpen op sleeptouw nemen.

De pas 32 jaar geworden Jason Vandelannoite (06/11/1986) komt over van het Maltese St-Andrews Luxol waar hij wegens financiële problemen vertrok. In 2005 speelde hij als 18-jarig jeugdproduct van Club Brugge al Champions League tegen Bayern München. Later ging hij nog naar Bursaspor in Turkije, Tubize, Qormi (Malta), Hibernians (Malta), Valetta (Malta) en Craiova (Roemenië). In 2014 kwam hij terug naar België om bij Gent-Zeehaven en later Sparta Petegem te spelen waar hij met beide teams Torhout KM ontmoette in competitie. In het tussenseizoen trok de centrale verdediger opnieuw naar Malta maar traint ondertussen al een maand mee bij Torhout. Hij zal echter pas vanaf januari speelgerechtigd zijn voor het A-elftal en kan tot die tijd enkel met de reserven spelen.

[caption id="attachment_21149" align="alignnone" width="215"] BRUGGE -- Jason Vandelannoite
(foto Davy Coghe)[/caption]

De 38-jarige Elimane Coulibaly (15/03/1980) is sinds het tussenseizoen een vrije speler en is dan ook vanaf dit weekend inzetbaar voor het A-elftal. Eerder speelde de diepe spits onder andere bij Oostakker, Ninove, KMSK Deinze, KV Kortrijk (2x), KAA Gent (2x), Beerschot AC, KV Oostende, Moeskroen en in 2017 met KVK Westhoek nog tegen KMT. Vorig seizoen was hij actief bij KSV Oudenaarde in eerste amateurklasse waar hij 9 maal de weg naar de netten vond. In 305 wedstrijden scoorde hij 95 doelpunten!