Verwen onze dierendag op 4 oktober

Patrick Demarest

03/10/2023
Actua

Op woensdag 4 oktober, Werelddierendag, organiseert Kinderboerderij d' Oude Smelterij 'Verwen onze dierendag'. Dan kunnen ouders en hun kinderen samen verwennerijen maken en geven aan de vele dieren van de boerderij. Inschrijven doe je via de webshop.

Lotte de ezel, Martino de pony, de varkens Thelma en Louise en Frauke de koe worden eigenlijk het hele jaar door verwend door de medewerkers en bezoekers van kinderboerderij d' Oude Smelterij. En toch doen ze er op Werelddierendag nog een schepje bovenop. Van 14 tot 15.30 uur kan je deelnemen aan de activiteit 'Verwen onze dierendag'. Dit is een activiteit voor gezinnen. 


Schepen voor Landbouw Hans Blomme: "Deze activiteit is zalig om samen met je kind te doen. Het leuke is dat je de lekkernijen nadien ook zelf mag geven aan de dieren. Zo zie je hen genieten, en dat op Werelddierendag zelf!"


Verrijking voor de dieren

Woensdag gaan de deelnemers aan de slag om verrijking te maken voor de dieren. Dit zijn lekkere hapjes waar de dieren spelenderwijs aan kunnen. Denk maar aan hooi in toiletrolletjes, een kraal met lekkernijen of zelfgebakken koekjes. In de vrije natuur is het zoeken van voedsel een uitdaging. Men probeert met verrijking dit gedag na te bootsen. Natuurlijk kan je nadien mee met de dierenverzorger om dit lekkers aan de dieren te geven.


Kostprijs: 4,30 euro (drankje inbegrepen)

Inschrijven: https://webshop.torhout.be