"Via musical kan je je gedachten in alle mogelijke vormen uiten"

Patrick Demarest

07/02/2022
Cultuur

Stephanie Caset die onlangs tot Krak van Lichtervelde werd verkozen, maakt van cultuurhuis De Keizer the place to be in Lichtervelde. Uiteraard werd dat ook de thuishaven van Podium C, een vereniging die alle vormen van creativiteit op de voorgrond zet en uitpakt met musicalstages.

Wat brengt musical mensen bij?

Stephanie: "Kinderen leren zo creatief nadenken en kunnen hun gedachten uiten in alle mogelijke vormen: spreken, zingen, dansen, klederdracht...Ze krijgen alle tools voor handen om hun idee te kunnen uitdrukken."

"Per week volgen hier 15 kinderen musical, tijdens stageperiodes loopt dat op tot 30. We zorgen ervoor dat er een heel gevarieerd aanbod is en dat iedereen er kracht kan uithalen."

Moeten kinderen muzikaal begaafd zijn?

Stephanie: "Niet speciaal. Het gaat er hier heel ontspannen aan toe en elke week leren twee coaches, in totaal zijn er 8, hen de juiste technieken aan. Het creatieve staat centraal! Er zijn trouwens ook bootcamps voor volwassenen. En daar komt ook yoga aan bod."

Zijn mensen nog creatief?

Stephanie: "Ja maar het zit soms heel diep en men moet zich verplaatsen in een andere wereld. Maar ik durf zeggen dat musical voor kinderen verrijkend werkt. Ze werken in groep, leren samenwerken en problemen oplossen. En daar halen ze kracht uit."

Dat De Keizer nu de nieuwe thuishaven is van Podium C zal ook wel voor een extra dimensie zorgen.

Stephanie: "Ja hoor: De Keizer wordt een thuis voor iedereen. Plaats genoeg en een echte theaterzaal...kinderen genieten ervan."

Musicalstages

Jawel ook 2022 wordt een jaar vol musical-geweld! Kids en jongeren tussen 8 en 15 kunnen hun creatief ei kwijt tijdens de MUSICALSTAGES van Podium C.!
Schrijf je nu in voor één van volgende stages!
- Krokusstage: 1-3 maart: 115 euro
- Paasstage: 5-7 april: 115 euro
- Zomerstage: 22-26 augustus: 160 euro
Meer info en het volledig lesaanbod vind je hier:
https://www.cultuurhuisdekeizer.com/lessen.html