Vierde kindercarrousel

Patrick Demarest

13/09/2024
Actua

Op woensdagnamiddag 25 september vindt de vierde editie van Kindercarrousel plaats, voor het eerst in Kinderboerderij d'Oude Smelterij. De Kindercarrousel is een leuke manier voor (groot)ouders en (klein)kinderen om het Huis van het Kind te leren kennen via heel wat plezante activiteiten.

De voorbije edities was de tweejaarlijkse Kindercarrousel een echte succesformule! Dit jaar zit de Kindercarrousel in een nieuw jasje en gaat dit leuke gebeuren voor het eerst door in kinderboerderij d' Oude Smelterij, Ieperse Heerweg 5, van 14 tot 16.30 uur. De partners van het evenement bieden opnieuw heel wat leuke activiteiten en workshops aan en uiteraard kan je ook kennismaken met de boerderijdieren en honderduit ravotten op het speelplein. Bij regenweer gaat alles binnen door. Inschrijven is niet nodig, iedereen is doorlopend welkom. Alle workshops en kinderanimatie zijn gratis!


Uitdaging voor de (groot)ouders

Ook de (groot)ouders worden dit jaar extra uitgedaagd. Leer aan de hand van een kleine quiz het Huis van het Kind kennen en kom in contact met de expertises van de verschillende partners. Elke partner staat klaar om een antwoord te geven op al je vragen!


"We maken er opnieuw een speelse en gezellige ontmoetingsnamiddag van voor (groot)ouders en (klein)kinderen. We konden ook verschillende nieuwe interessante partners strikken om deel te nemen. Zo zullen bezoekers kunnen kennismaken met Warme William en ook de projecten van Huiswerkbegeleiding Torhout en Pleegzorg West-Vlaanderen worden in de kijker gezet. Om de middag goed af te sluiten krijgt iedereen een gratis drankje en ijsje, en elk kindje gaat naar huis met een leuke gadget", zegt schepen van Kinderopvang Annick Vanderspurt.


Wat is Huis van het Kind Torhout?

Een aantal diensten en organisaties die werken met kinderen (0 - 12 jaar) in Torhout slaan sinds 2017 de handen in elkaar en vormen samen het Huis van het Kind Torhout. Het gaat om het Lokaal Bestuur Torhout (het Sociaal Huis en de jeugddienst), Kind en Gezin, Kraamzorg De Wieg, de kinderopvanginitiatieven in Torhout, de Gezinsbond, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), de Torhoutse basisscholen, het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Noord West-Vlaanderen afdeling Houtland, het Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) Noordhoek vzw, de materniteit van AZ Delta en Hart boven Hard Torhout.


Het doel van het Huis van het Kind is om de bestaande dienstverlening in Torhout voor ouders en kinderen overzichtelijker en toegankelijker te maken. Op die manier willen we ervoor zorgen dat je als gezin altijd een antwoord krijgt op jouw vraag, gericht advies krijgt of doorverwezen wordt naar de juiste dienst of organisatie.


Meer info: