VIVES-Rembertcorrida op vrijdag 24 april

Patrick Demarest

01/04/2015
cultuur/onderwijs sport

VivesRembertCorrida

De Hogeschool VIVES campus Torhout en de scholengroep Sint-Rembert organiseren op vrijdag 24 april de nu al 27ste editie van de VIVES-Rembertcorrida. Om 19 u. vindt de 5 km Running Center plaats en om 20 u. de 10 km. De wedstrijden gelden als respectievelijk het VIVES-kampioenschap voor studenten en het Vlaams Kampioenschap voor leraren. Twee derdejaarsstudenten van VIVES - Wout Van Belleghem (21) uit Bissegem en Stein Vandaele (22) uit Brugge - van de opleiding lichamelijke opvoeding van VIVES campus Torhout dragen mee de organisatie in het kader van hun opleiding. De eerstejaars van de VIVES-opleiding nemen deel en de tweedejaars werken ook mee.

Om 13.45 u. is er eerst een loop- en wandelhappening met de 5 000 leerlingen van Sint-Rembert. De jongens en meisjes uit het basisonderwijs leggen 5,15 km af, die uit het secundair onderwijs 7,7 km. Het parcours doet het bosrijke Groenhove aan. Leerlingen die liever niet hardlopen of joggen, mogen het traject ook wandelen.

Er zijn kleedkamers en warme douches voor mannen en vrouwen, een gratis bewaarplaats voor sporttassen, kilometeraanduiding, tijdopname, bevoorrading met water, EHBO, gratis verzekering, een gezellige bar aan democratische prijzen en een ruime parking dicht bij start en aankomst.

Voorinschrijven kan online tot en met 20 april via het inschrijvingsformulier op www.vivesrembertcorrida.be of via het inschrijvingsformulier op de folder die je overal kan vinden. De voorinschrijvingsprijs bedraagt 7 euro voor de 5 km en 9 euro voor de 10 km. Op vrijdag 25 april kan je vanaf 17 uur tot een kwartier voor de start van de wedstrijd nog inschrijven in zaal De Mast, Industrielaan 2. De prijs bedraagt dan 9 en 11 euro voor resp. de 5 en 10 km. Er zijn speciale voorwaarden voor groepen vanaf 10 personen; de 11e inschrijving is gratis. Iedere deelnemer krijgt een waardevolle naturaprijs (voor alle deelnemers één kg pannenkoeken en voor de deelnemers aan de 10 km daarbovenop nog een fles rode wijn).

De start en aankomst bevinden zich in de Bruggestraat 23, voor het hoofdgebouw van de Scholengroep Sint-Rembert. De 5 km omvat één ronde, de 10 km een korte aanloopronde, gevolgd door een grote ronde met doortocht in het Groenhovebos.

Het organisatiecomité bestaat uit Jens Lecomte, Dirk Devriendt, Linda Decloedt, Jeroen Missinne, Pedro Nolf, Karen Pollefeyt, Stefaan Samaey (directeur scholengemeenschap), Katrien Delanghe (directeur oefenschool) en Hilde Maertens (directeur SIVI), alsook de twee studenten. Alle info vind je terug op www.vivesrembertcorrida.be.