Vogeltentoonstelling Ceres

Patrick Demarest

05/10/2024
Actua

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de vogeltentoonstelling van Ceres plaats in Club de B. Op zondag 6 oktober van 9 tot 16.30 uur kan je nog een kleine 400 vogels bewonderen waaronder kanaries, parkieten, zebravinken, merels, sijs, postuurkanaries...

Claude Van der Ougstraete uit Heestert behaalde op de tentoonstelling met 13 vogels, die gequoteerd werden op vorm en kleur, het maximum van de punten.  Hij werd bijgevolg algemeen kampioen van de tentoonstelling 2024. 

Naast de huldiging van de algemeen kampioen van de tentoonstelling werden ook de leden die medailles behaalden op verschillende nationale en internationale kampioenschappen door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet.

Johan Coolman behaalde 3 x goud, 2 x zilver en 2 x brons op het Wereldkampioenschap in Spanje en dit met Rheinlander, Scotch Fancy en Mehringer postuurkanaries.
Koen Dumarey behaalde op dit WK 3 x goud en 1 x zilver met verschillende soorten zebravinken.
Luc Bohez behaalde een bronzen medaille met een Irish Fancy postuurkanarie.
Op het Belgisch kampioenschap behaalde Luc met zijn postuurkanaries verschillende gouden medailles.

Op het Europees kampioenschap voor parkieten was het Eric Vannieuwenhuyze die zich kampioen mocht kronen met zijn parkieten.

Kurt Vermet kon op het Belgisch kampioenschap 10 x goud, 1 x zilver en 1 x brons met zijn Europese vogels behalen.  In het eindklassement werd hij vice-kampioen van BelgiĆ« bij de Europese vogels wildkleur.