Vriendjesdag bij de Houtlandse Benjamins

Patrick Demarest

07/03/2023
vereniging

Op 12 maart organiseren de Houtlandse Benjamins hun jaarlijkse vriendjesdag. Die vindt plaats van 10 tot 15 uur in de repetitiezaal in 't Centrum in de Beerstraat.

Emma Snauwaert: "Deze vriendjesdag staat helemaal in het teken van jonge muzikanten warm maken voor onze werking. Het spelen in een orkest geeft namelijk een nieuw inzicht in het musiceren, en daarnaast is het ook  gewoon een heel fijne hobby met kameraadjes! Onze huidige leden mogen allemaal een vriendje meebrengen, maar geïnteresseerden mogen zeker ook op eigen initiatief aansluiten."

"De dag begint om 10 uur met een kennismaking. Daarna is een repetitie gepland onder leiding van onze vaste dirigente Jasmien Vandewalle. Vervolgens eten we samen lekkere hotdogs en spelen we nog een spelletje tot 15 uur. We hopen op die manier opnieuw veel nieuwe leden te mogen verwelkomen!"

Houtlands Jeugdensemble

Het Houtlands Jeugdensemble is een Torhouts jeugdorkest dat functioneert onder de overkoepelende vzw ‘De Jongelingskring’ uit Torhout.

Het doel van dit ensemble is  om muzikanten samen te leren musiceren en hen voor te bereiden op de overgang naar het Houtlands Harmonieorkest.

Muzikanten die graad 3.1 in de Kunstacademie afgewerkt hebben, kunnen bij het ensemble terecht, maar ook muzikanten die voor de optie samenspel kiezen in de Kunstacademie van Torhout zijn meer dan welkom.

Repetities vinden plaats op vrijdagavond van 19 tot 20.15 uur en staan onder leiding van Tom Hondeghem. 

Bij interesse om zoon of dochter in te schrijven of zelf als muzikant mee te spelen kan men contact opnemen via dit e-mailadres: houtlandsjeugdensemble@gmail.com

Houtlandse Benjamins

De Houtlandse Benjamins is een jeugdorkest voor jonge muzikanten, vanaf zes maanden speelervaring dat is opgericht om de jongste muzikanten wegwijs te maken in het samen musiceren.

Onder leiding van de dirigent Jasmien Vandewalle zetten zij hun eerste stappen in een orkest. Repetities vinden plaats op zondagochtend van 9 uur tot 10.15 uur.

Bij interesse om zoon of dochter in te schrijven kan men contact opnemen via dit e-mailadres:houtlandsebenjamins@gmail.com