Vrijdag 24 november belangrijke dag voor Go! Campus Eureka

Patrick Demarest

22/11/2017
cultuur/onderwijs

‘School is cool’ op 24 november vanaf 16 uur

Op 24 november worden de deuren van het GO! Campus Eureka vanaf 16 uur opengezet voor een interactief bezoek. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de omringende basisscholen kunnen actief deelnemen aan een heleboel interessante open workshops vol energie:  judo, dans, techniek en STEM. Zo kunnen ze op een dynamische en leuke manier al eens kennismaken met het secundair onderwijs in het GO! Campus Eureka. Ook alle ouders zijn welkom, zowel om deel te nemen aan de workshops, als om wat meer informatie over onze school en een rondleiding te verkrijgen. Na deze levendige avond is het mogelijk om heerlijk te tafelen en te genieten van een lekkere portie spaghetti.

Voor meer informatie en inschrijvingen, contacteer het GO! Campus Eureka op het nummer 050/21 33 21 of bezoek de website: http://www.go-eureka.be/

Future classroom@eureka: opening op 24 november om 18 uur

Ilse Coucke, directeur Go! Atheneum Eureka: "Jongeren van nu zijn de werknemers van de toekomst. We engageerden ons als school om jongeren digitale vaardigheden bij te brengen, maar willen nog een stapje verder gaan. We hebben een project ontwikkeld voor het creëren van een ruimte voor digitale exploratie, ontwikkeling van digitale competenties en mediawijsheid."

"We vinden het belangrijk dat jongeren digitale media kunnen gebruiken, maar ook dat ze dit op een correcte manier doen. Verder zien we dat het werken aan programmeervaardigheden jongeren sterker maakt in het verwerken van gegevens en probleemoplossend denken."

Future classroom

De future classroom is ondergebracht in een blitse containerklas die als een aangename en uitnodigende ruimte werd ingericht en voorzien van een waaier aan digitale snufjes zoals VR-brillen, 3D-scanner en printer, Lego Mindstroms, Arduino, drone, robots, … . Een plaats waar jongeren uitgedaagd worden, waar hun creativiteit aangewakkerd wordt en ze zin krijgen in leren."


"In eerste instantie richten we ons op jongeren van 10 tot 18 jaar. We willen geen klassiek leslokaal maar een warme en motiverende leeromgeving waar we ook jongeren in moeilijkere situaties kansen willen bieden. Hiervoor willen we via samenwerking met diverse externe partijen het concept van brede school verder uitbouwen."

Digital Belgium Skills Fund

"Het project ‘future classroom@eureka’ werd door de Koning Boudewijnstichting geselecteerd voor ondersteuning vanuit het ‘Digital Belgium Skills Fund’ dat opgericht werd om zoveel mogelijk mensen digitale kansen te bieden met het oog op digitale inclusie. We ontvingen een subsidie om dit project te realiseren."

 Officiële opening

Het officiële startschot van de future classroom wordt gegeven op vrijdag 24 november 2017 om 18 uur op de campus Eureka, Rijselstraat 110, 8820 Torhout.

Oproep

Bent u een organisatie die jongeren tussen 10 en 18 jaar wil samenbrengen rond mediawijsheid dan heeft u met de future classroom@eureka de perfecte locatie gevonden! Voor bezoeken of workshops neem contact met ons op via www.futureclassroom.be