‘WAKOSTA?! Budgetbeurs’ van start in Houtland en Polder

Patrick Demarest

01/10/2024
Actua

Voor het eerst strijkt de ‘WAKOSTA?! Budgetbeurs’ neer in de Eerstelijnszone Houtland en Polder, met de aftrap op 1 oktober 2024 in Torhout in Villa de Brouckere. Deze unieke beurs, die vanaf 28 oktober 2024 ook halt zal houden in Gistel, biedt bezoekers de kans om inzicht te krijgen in budgetteren en financiële zelfredzaamheid. De organisatie is een gezamenlijk initiatief van Budget In Zicht en Eerstelijnszone Houtland en Polder, met de gewaardeerde steun van stad Torhout en stad Gistel.


Wat te verwachten van de 'WAKOSTA?! Budgetbeurs'?

De 'WAKOSTA?! Budgetbeurs' richt zich op het vergroten van de financiële kennis en vaardigheden van onze inwoners. Tijdens deze interactieve ervaring word je uitgedaagd om het budget van een fictief personage in balans te houden. Onderweg krijg je antwoorden op vragen zoals: 'Waar heb ik recht op?', 'Hoe maak ik slimme keuzes in mijn budget?' en 'Waar kan ik terecht voor hulp?'.


Waarom deze beurs?

Veel mensen hebben het tegenwoordig financieel moeilijk, benadrukt Michel Vincke, schepen van sociale zaken in Gistel. Daarom is het cruciaal inwoners toegang te geven tot betrouwbare informatie en hulpmiddelen. De 'WAKOSTA?! Budgetbeurs' is opgezet om hierop in te spelen en inwoners te helpen meer controle te krijgen over hun financiële situatie. Eén van de hulpmiddelen die we tijdens de beurs aanbieden, is de gratis ‘WAKOSTA?! Budgetapp’. Deze handige app ondersteunt je tijdens het interactieve parcours en helpt je om je geld slim te beheren, zowel tijdens de beurs als daarna.


Ine Debruyne, schepen van sociale zaken in Torhout, onderstreept het belang van de beurs: "Een gezinsbudget beheren, uitgaven plannen, onverwachte kosten opvangen en sparen… Het is voor veel gezinnen een uitdaging. Dit geldt zeker voor jongeren die net zelfstandig gaan wonen of hun eerste loon ontvangen. We zijn dan ook verheugd om de budgetbeurs in onze stad te verwelkomen. De vlotte inschrijvingen tonen aan dat er echt behoefte is aan dit soort initiatieven.” Dat wordt bevestigd door de enthousiaste deelname van meer dan 400 jongeren uit 11 verschillende scholen en organisaties.


Aanmelden en meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden voor de beurs via onze website www.eerstelijnszone.be/wakosta-budgetbeurs, waar ook meer informatie over de ‘WAKOSTA?! Budgetbeurs’ te vinden is.