Warandefestival 2019 op 26 juli

Patrick Demarest

22/07/2019
jeugd

Vrijdag 26 juli 2019 vindt de 9de editie van het Warande Festival plaats. Met dit festival op speelpleinmaat zet speelpleinwerking De Warande de beleving van kinderen centraal en vormt het een hoogtepunt van de speelpleinzomer. Naast heel wat randanimatie op het plein bouwen de animatoren een groot podium waarop echte artiesten kunnen stralen, maar waarop ook de kleine sterren een kans krijgen om te schitteren.

 

Arthur en de snoepfabriek

Speelpleinmascotte Arthur heet alle kinderen welkom in zijn grote snoepfabriek op De Warande. Doorheen de dag worden de kinderen ondergedompeld in een wereld vol geuren en kleuren, smaken en pret maken. Dit gebeurt aan de hand van een wilde inkleding, springkastelen en verschillende workshops. Op het vrij podium krijgen kinderen de kans om van het sterrendom te proeven, waarna een bende gevestigde waarden bestaande uit BIES, Mr. Creezy en Klutske zonder twijfel in de smaak zullen vallen.

Optredens

Voor deze editie van het Warande Festival werd gezocht naar vernieuwing in de acts, waarbij voor het eerst ook acts geprogrammeerd staan die niet muzikaal zijn. Het is voor alle artiesten de eerste keer dat ze het podium van het Warande Festival onveilig maken, maar ze staan reeds te popelen om het beste van zichzelf te geven.

De mensen van het improvisatietheater BIES zullen niet alleen het beste van zichzelf geven op het podium, maar ook van de festivalweide zelf gebruik maken om de kinderen te laten proeven van de wereld van de improvisatie.

Met Mr. Creezy staat er een goochelact op het menu. Hierbij kunnen de kinderen vol verbazing kijken naar de verbluffende trucs die op het podium vertoond worden.

Tot slot komt openluchtdisco Klutske zoete klanken over het festivalplein verspreiden. Met zijn vette hits zal hij de kinderen entertainen en de snoepfabriek aan het dansen brengen.


Bar

Vanaf 16 uur verwelkomen de animatoren (groot)ouders en genodigden op hun ouderbar om hen mee te laten genieten van het festival waarbij ze kunnen snoepen van een heerlijk en verfrissend drankje.