"Wat ga ik nog verdienen?"

Patrick Demarest

08/10/2020
horeca/toerisme

In Brussel gaan de cafés voor een maand dicht en in de rest van het land moeten cafés om 23 uur sluiten en mogen bezoekers maximaal met zijn vieren aan een tafel zitten. Ook in Torhout is dat dus het geval. 

In Torhout blijft Maranshof dicht. Place 2 party opent echter dit weekend opnieuw de deuren: "Place2Party gaat op zaterdag 10 oktober nog steeds opnieuw open. Elke zaterdag van 17-23 uur en met bubbels van 4 personen. Volledig volgens de corona regels. Mensen die reeds gereserveerd hadden worden allemaal persoonlijk gecontacteerd."

En dan zijn er nog horecazaken als Den Tap, 2Fish en Le Faso die, bij manier van spreken, leven van de nachtelijke uren. De beslissing van het Overlegcomité om het sluitingsuur op 23 uur te leggen, komt hard aan. 
Adeline Tapsoba (Le Faso): "Ik vind dat schandalig! Het klopt niet. Restaurants mogen langer open blijven omdat ze daar neerzitten en bediend worden. Hier bij mij en in andere cafés is dat ook zo. Mensen moeten blijven zitten. Dat zijn de regels. Ja, er zijn cafés waar ze hun voeten vegen aan de regels maar dan moet men die bestraffen. Niet zij die de regels stipt volgen!"

"Trouwens in Torhout zijn de coronacijfers onder controle. Wij zijn de dupe van de slechte cijfers in andere steden waar wij niets mee te maken hebben."

"De regel waarbij men maximaal met vier aan een tafel mag zitten, is geen probleem voor mij. Ik heb niet veel ruimte en dus heb ik vier tafels van vier en de rest zijn tafels van 2.
Sluiten om 23 uur vind ik echt belachelijk. Mijn cliënteel bestaat uit werkende mensen die hun verantwoordelijkheid nemen. Zij komen na het werk voor een aperitief of na een maaltijd voor een degestief. Sluiten om 23 uur...wat ga ik nog verdienen? 1 uur was al te vroeg om te sluiten."