"We snakken naar feesten"

Patrick Demarest

16/03/2021
interview/reeks

Voorzitter van de Feestcommissie zijn en niet kunnen feesten. Een ware tantaluskwelling. Dat overkomt Annick Vanderspurt. "Maar we gaan terugslaan", zegt ze.

Annick Vanderspurt was schepen, is nog gemeenteraadslid en lid van het Bijzonder comité, beroepshalve kinderverzorgster in het Mezennestje maar ook voorzitter van de Feestcommissie in Torhout. Geen carnaval afgelopen weekend en dus keek de Feestcommissie werkloos toe.

Annick: "Na het stadstraktaat dat ook al werd uitgesteld is carnaval de tweede grote activiteit van het jaar die de stad organiseert. Helaas kon carnaval dit jaar niet doorgaan. Vorig jaar kon het net wel nog en we waren ons toen waarschijnlijk niet bewust van wat ons te wachten stond."

"In 2020 vielen alle activiteiten in het water...geen Batjes, Geen Nacht van Vlaanderen, geen oldtimers, geen kerstmarkt..."

Hoe zwaar valt dat?

Annick: "Zwaar. Het draait in de maag want duurt nu al heel lang. Maar we geven de moed niet op he. Afgelopen weekend hebben we carnavalisten bezocht, de prinsen en de keizer. Ze waren onder de indruk en we kijken uit naar volgend jaar!"

"Ook de leden van de Feestcommissie blijven op hun honger zitten. We verlangen naar iets..."

Houden jullie contact met elkaar?

Annick: "Sedert deze zomer zijn we niet meer samen gekomen. Jammer genoeg. Maar er valt niets te feesten he! Wees echter van een ding zeker: zodra het opnieuw mag en kan, gaan we onze achterstand ophalen."