Week van de kinderopvang

Patrick Demarest

09/10/2024
Actua

Van 7 tot 13 oktober vieren we de Week van de Kinderopvang. Tijdens deze week bedankt het Lokaal Bestuur Torhout alle medewerkers van Torhoutse kinderopvanginitiatieven met een kleine attentie en een gezellige netwerkavond. Want samen maken zij het verschil in het leven van heel wat kinderen en ouders: ze maken deel uit van de eerste belangrijke fase in het leven van een kind.

Attentie voor alle kinderopvangkampioenen

Torhout telt ongeveer 30 onthaalouders, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanginitiatieven. Samen goed voor 125 medewerkers die iedere dag het beste van zichzelf geven. Het Lokaal Bestuur Torhout en het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) bedanken alle kinderbegeleiders en onthaalouders binnen de Torhoutse kinderopvang met een kleine attentie in de vorm van een gepersonaliseerde sleutelhanger. Annick Vanderspurt (Schepen van Kinderopvang), Adel Vandenbussche (projectmedewerker Sociaal Huis) en Laura Degryse (voorzitter LOK) bezoeken alle kinderopvanginitiatieven om de attentie persoonlijk te overhandigen.


"Met een knipoog naar de voorbije olympische spelen willen we tijdens de Week van de Kinderopvang elke kinderopvangkampioen in Torhout laten schitteren bovenaan op het podium. Ze verdienen één voor één een gouden medaille. Dag in dag uit zetten ze zich met hart en ziel in om elk kind een fijne opvangtijd te bezorgen. We richten de spotlights gedurende deze week volledig op hen om hen de erkenning te geven die ze verdienen. We roepen ook alle (groot)ouders en kinderen op om tijdens deze week de medewerkers van de kinderopvang te verrassen met een complimentenkaartje of een woordje van dank", zegt schepen van kinderopvang Annick Vanderspurt.


Netwerkavond op 9 oktober

Als kers op de taart van de feestweek waren op woensdag 9 oktober alle kinderopvangmedewerkers welkom in Club de B voor een netwerkavond. Dit was de ideale gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega's, terug te blikken op het voorbije jaar en samen vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst. Naast het gezellig samenzijn was er dit jaar ook ruimte voor een leerrijke vormingssessie. Deelnemers konden zich verdiepen in technieken van relaxatie en massage bij kinderen, de juiste hef- en tiltechnieken om ergonomisch te werken in de kinderopvang of tips en tricks om op een verantwoorde manier risicovol spel te stimuleren.


bigpic
Foto 1 van 7
bigpic
Foto 2 van 7
bigpic
Foto 3 van 7
bigpic
Foto 4 van 7
bigpic
Foto 5 van 7
bigpic
Foto 6 van 7
bigpic
Foto 7 van 7
Foto 1 van 7
Foto 2 van 7
Foto 3 van 7
Foto 4 van 7
Foto 5 van 7
Foto 6 van 7
Foto 7 van 7