Week van de mobiliteit van 14 tot 18 september

Patrick Demarest

07/09/2020
Actua

Ook het Lokaal Bestuur Torhout zet haar beste beentje voor tijdens deze coronaproof Week van de Mobiliteit van 14 tot 18 september. Zo organiseert het sensibiliseringsacties in de Torhoutse fietsstraten, een gratis fietslabelactie en een fotowedstrijd.

Sensibiliseringsacties in fietsstraten

 Om de weggebruikers bewust te maken van de voordelen en regels die er gelden in de fietsstraten, organiseert het lokaal bestuur - samen met de politie, de scholen en de Fietsersbond - enkele sensibiliseringsacties.

Op volgende momenten en locaties vindt er een actie plaats:


  • Woensdag 16 september (8 tot 8.40 uur): fietsstraat Revinzestraat.
  • Donderdag 17 september (8 tot 8.40 uur): fietszone Spinneschoolstraat / Beerstraat / Papebrugstraat.
  • Vrijdag 18 september (8 tot 8.40 uur): fietsstraat Lichterveldestraat.


In navolging van deze sensibilisering gaat de politie ook actief optreden tegen overtredingen in fietsstraten.


Voorkom fietsdiefstal en laat je fiets gratis labelen

 Van maandag 14 september tot en met vrijdag 18 september kan je terecht in het Fietspunt van Torhout (naast het station) om je fiets gratis en coronaproof te laten labelen.

Het Fietspunt is telkens open van 8 tot 9 uur en van 15.15 tot 16.15 uur. Op woensdag 16 september is een extra lange opening voorzien tot 18.00 uur. Vergeet je identiteitskaart niet!

Fotowedstrijd - Zoek de mascotte en win een fietstas!

Het Lokaal Bestuur Torhout investeert de volgende jaren in vijf nieuwe fietsprojecten. Om de locaties van deze projecten en de projecten zelf bekend te maken, organiseert het lokaal bestuur een fotowedstrijd.

Op de vijf locaties van de fietsprojecten wordt voor de wedstrijd een mascotte geplaatst (zie foto in bijlage). Van alle locaties wordt een foto getrokken.

Op maandag 14 september worden de vijf foto's gepost op de Facebookpagina Torhout - levende stad.

Herken je een locatie? Gebruik een duurzaam vervoersmiddel (step, fiets, skeelers…) om naar de locatie te gaan en trek een selfie met je vervoersmiddel bij de mascotte.

Van maandag 14 tot en met zondag 20 september kan je je selfie posten onder het bericht op de Facebookpagina Torhout - levende stad.

Op maandag 21 september worden uit alle inzendingen vijf winnaars getrokken. Alle winnaars ontvangen een mooie fietstas.

De prijzen worden overhandigd aan de winnaars op vrijdag 25 september om 16 uur in het stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B).


Lees het volledige wedstrijdreglement na via www.torhout.be/fotowedstrijd-week-van-de-mobiliteit.