Weetjes over de Kunstacademie

Patrick Demarest

15/09/2021
Onderwijs

De Kunstacademie huldigde op 12 september de afgestudeerden en in de marge daarvan vielen ook wat nieuwtjes te rapen. 


Directeur Leen Langenbick:

"Inschrijvingen lopen volop in de school en dat kan nog tot en met 30 september.
Beeldende kunst is aan het 'boomen', we overschrijden nu reeds het leerlingenaantal van vorig schooljaar."

"We zetten graag enkele klassen in de kijker:

  • tuttiklas hobo: een klas waar je de mix van muziekatelier, groepsmusiceren krijgt en op een hobo leert spelen in één pakket, bij één leraar!
  • Projectklas: een klas waar muzikanten, dansers, woordkunstenaars en ook beeldend kunstenaars elkaar ontmoeten om cross over projecten op touw te zetten onder leiding van een danslerares.
  • Uitbouw van de instrumenten in de optie jazz-pop-rock: voor het eerst kan je starten op elektrische gitaar, drum, basgitaar, jazzsax, jazz piano of jazz zang!
  • Mix tussen klassieke optie en jazz-pop-rock: wie in de klassieke optie een instrument speelt kan vanaf de derde graad (na 4 jaar instrument spelen) keuzevakken kiezen in de optie jazz-pop-rock! Ideaal voor wie zich niet in één stijl wil verdiepen maar graag een breder palet aan stijlen leert kennen.
  • Animatiefilm: wie houdt er nu niet van tekenfilm? In animatiefilm breng je je zelf gemaakte popjes tot leven via het maken van foto's en die te verwerken tot een film. Je gaat aan de slag met papier, knutselmateriaal, met een fototoestel en leert de beelden te verwerken tot een echte film!
  • Dans voor volwassenen! Wist je dat ook volwassenen kunnen dansen bij ons? Geen stijldans, wel hedendaags en klassiek ballet! Echt een aanrader, je bent nooit te oud om daarmee te starten!
  • Woordkunst! Niet te vergeten, een prachtige opleiding waar je graaft in teksten, ze analyseert, op een podium brengt, in een personage kruipt of net jezelf blijft op een podium…
  • Aandacht: iedereen kan proeven in september van enkele lessen en kijken als het voldoet aan de verwachtingen. Je hoeft hiervoor niet in te schrijven, gewoon komen en proeven!

Meer info: www.kunstacademietorhout.be