Wie wint krijgt de Oscar van Torhout, een plekje als dagschotel in Delhaize Torhout en een bon van 100 euro voor Oscar producten. Stemmen kan je door naar de facebookpagina van AD Delhaize Torhout en fb-pagina van Torhoutvandaag te gaan en het gerecht van je voorkeur te liken. Het gerecht dat op fb AD Delhaize en Torhoutvandaag samen meest likes haalt, is de winnaar.
Stemmen kan tot en met 2 juni.
Kalfsgebraad rose bakken
Laten afkoelen
Machinaal snijden met een vleesmachine
Stapelen met telkens sneetje Thourouts Koasje (eender welke soort) en ham tussen
Overgieten met archiduc saus, eventueel lepetje Wostijn mostaard toevoegen
In hete lucht oven 20 minuten met alluminium erover
Opdienen met puree en wortels en erwtjes
250gr risottorijst (bvb. arborio)
1 ui
2 teentjes look
2 paprika’s
15-20 kerstomaatjes
200gr diepvrieserwtjes
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl cayennepeper of rode peper
1 blokje groentebouillon
100gr cashewnoten
Bereiding
Snij de ui, paprika en tomaatjes in kleine stukjes. Hak de cashewnoten grof. Snij de look fijn of leg klaar in de lookpers.
Doe olie of bakboter in een hapjespan en bak de ui en paprika aan. Voeg de tomaatjes, look en kruiden toe, bak even mee en doe er de rijst bij. Wanneer de rijst glazig is, voeg water toe tot alles onder staat en laat sudderen. Regelmatig roeren, blijf water toevoegen tot de rijst zacht is (ong. 20-25 minuten). Voeg enkele minuutjes voor het einde de erwtjes en cashewnoten toe. Dien onmiddellijk op.
Winnaar wordt bekend gemaakt op 5 juni.