WIJ op Theaterfestival van Toneelkring Sint-Rembert

Patrick Demarest

07/11/2016
cultuur/onderwijs vereniging

Vanaf 12 november begint het Theaterfestival van Toneelkring Sint-Rembert, je kan er op 12/11 en 17/11 kijken naar WIJ, daarna schittert Naamlozen op 19/11 en de voorstelling Driftkop is te zien op 26/11 in de Brouckère.

WIJ bijt op het theaterfestival als eerste de spits af.
De regie is van Simon D'Huyvetter die eerder al met Hamlet uitblonk als Laureaat van het Landjuweel.  Met WIJ valt hij zelf tot aan de andere kant van de wereld op, zo mochten de acteurs vorige zomer naar Japan reizen om  er met WIJ het World Festival of Children’s Performing Arts  in Japan te openen. Hier kregen ze zeer goeie kritieken.wij_regisseur-custom

wij_voorstelling01-custom

Een van de zes spelers in het woordeloze sprookje WIJ is Martje Jacques. Ze speelt er een klein meisje dat op zoek gaat naar vriendschap, koekjes en geluk.

14958316_1818112281804004_2104617239_n-custom

Martje is met haar 13 lentes een frisse verschijning op het podium.
Ze combineert haar eerste jaar Moderne Talen met acteren, dansen, piano- en zanglessen. Het bezig bijtje werd geïnspireerd door haar ouders Klaartje Cafmeyer en Geert Jaques, die vroeger ook toneel speelden.
Vanaf haar negende staat Martje al op de planken. Ze vindt niet alleen plezier in het spelen maar merkt ook dat het haar zelfvertrouwen geeft om mensen aan te spreken en om voor grote groepen te staan.
In de toekomst wil Martje zich graag nog meer tonen in voorstellingen met toneelkring Sint-Rembert.
  wij_voorstelling03-custom

Win 2 x2 vrijkaarten voor WIJ!

Torhout Vandaag geeft vrijkaarten van deze toneelvoorstellingen weg. Stuur een mail naar info@torhoutvandaag.be met als onderwerp toneel WIJ en  uw contactgegevens (naam, adres, gsm-nummer) en maak zo kans om naar dit hartverwarmend sprookje te gaan kijken!