“Wij zijn tevreden met onze winkel en onze klanten”

Patrick Demarest

22/11/2020
winkel

Meubelen Cuylle is de enig overgebleven meubelwinkel in Torhout. Daar het geen essentiële waren betreft, moet ook die winkel dicht tijdens deze lockdown. Toch blijven Marijke Cuylle en Dirk Gailliaert optimistisch.

Meubelen Cuylle gaat eigenlijk terug tot 1918, de tijd van Leon Devriese en Emma Vandelacluyse. In 1954 namen Ginette Devriese en André Cuylle de zaak over. Ze verhuisden in 1962 naar de Oostendestraat en zo werd Meubelen Cuylle geboren.  Marijke Cuylle (57) en Dirk Gailliaert namen in 1994 de zaak over van de ouders van Marijke. De naam Meubelen Cuylle bestaat dus 60 jaar in 2022.

Wat is het aanbod van Meubelen Cuylle?

Marijke: “We zijn gespecialiseerd in slaapcomfort met Auping en Pullman als twee uithangborden. We bieden bedden aan, matrassen, bedtextiel…
Daarnaast verkopen we ook kasten op maat, dressings, salons, eetplaatsen…”

Zijn dat meubels van Belgische makelij?

Marijke: “Zoveel mogelijk Belgisch, uit Nederland ook. Denk maar aan Auping…”

Ik veronderstel dat eiken eetplaatsen niet meer van deze tijd zijn…

Marijke: “Eetplaatsen worden nog weinig verkocht; er is wel een meerverkoop van bedden, salons en decoratie.”

Voel je dat dat je de enige meubelwinkel bent in Torhout?

Marijke: “Er is natuurlijk concurrentie van andere grote meubelzaken in de regio. Wij zijn een zaak die mikt op het middensegment. Er wordt hier heel veel in de etalage gekeken en daarom zorgen wij er ook voor dat die – en de hele winkel trouwens die 1500 m² groot is– altijd up to date is. We zijn een kleinere speler die wel alles zelf doen: aan- en verkoop, leveren en plaatsen. En om terug te komen op je vraag…ja we voelen dat dat we de enige meubelwinkel zijn in Torhout. “

Na de eerste lockdown kenden heel wat sectoren een stevige heropleving, hoe verliep dat in de meubelsector?

Marijke: “Ook hier was dat het geval. We hadden een goede verkoop tot eind oktober.”

En dan sloeg opnieuw covid-19 toe…

Marijke: “Dat betekent opnieuw nul inkomsten want online verkopen gaat niet bij ons. Mensen kopen geen salons en meubels van duizenden euro online. Ze moeten dat zien en voelen. Maar heel wat mensen wachten wel tot de winkels opnieuw open zijn om meubels te kopen.”

Je ziet het dus positief in?

Marijke: “Ja hoor! Wij zijn tevreden met onze winkel en onze klanten. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Liftup

In de slipstream van de meubelwinkel is er ook nog de firma Liftup, een meubelliftservice.

Marijke: “Wij hadden die meubellift voor het aan huis leveren van nieuwe meubelen maar de vraag ernaar werd groter en groter en dus gaat Dirk met Liftup ook meubels verplaatsen bij mensen die verhuizen.”