Wil jij gemachtigd opzichter worden?

Patrick Demarest

05/09/2022
Actua

Op woensdag 31 augustus 2022 kwamen alle gemachtigde opzichters samen in het stadskantoor voor een heropfrisvergadering en een korte briefing over de start van het nieuwe schooljaar.

Vrijwilligers als gemachtigd opzichter

Elke schoolmorgen, - middag en -avond zetten vrijwilligers of wijkwerkers zich in om de veiligheid van onze schoolkinderen te garanderen. Ze hebben hiervoor een opleiding gekregen van de politie, worden voorzien van de wettelijke uitrusting en voeren hun opgelegde taak uit binnen de wegcode met hart en ziel.


Gemachtigde opzichters op 8 locaties

Op maar liefst acht locaties in Torhout worden 's morgens gemachtigde opzichters voorzien aan de scholen. Zij helpen de leerlingen en hun ouders om veilig over te steken. Bij het schooleinde 's middags of 's avonds staan de scholen in voor het veilig oversteken aan de hand van rijen of met de hulp van gemachtigde opzichters. Na de heraanleg van de stadskernvernieuwing zal het zebrapad aan de Zwanestraat ook terug bemand worden.

 

Zelf ook interesse?

Iedereen die ouder is dan 21 jaar en interesse heeft om het team te komen vervoegen kan zich aanmelden bij het vrijwilligersloket van het lokaal Bestuur Torhout via vrijwilligers@torhout.be of bel 050 22 12 33. Na het volgen van een opleiding word je dan opgenomen in het team en kan je ingezet worden tegen een kleine vergoeding om deze taak uit te voeren.


"Het werk van onze gemachtigde opzichters aan de scholen is goud waard! Een gemachtigd opzichter vertelde me: 'Dit werk bezorgt me heel veel voldoening! De glimlach van een kind of een dank je wel, betekent zoveel. Het is fijn om mensen te helpen.' Ook jij kan dit ervaren! Aarzel niet en neem contact op met ons vrijwilligersloket", vertelt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.