Winkels van Cool Electro Cycles krijgen rebranding naar RAIDA

Patrick Demarest

06/05/2022
Bedrijf

Cool Electro Cycles (CEC) is al enige tijd marktleider elektrische fietsen in West-Vlaanderen, met stevige tentakel in Gent. Na de joint venture met Velodome als marktleider in Antwerpen diende een overkoepelende naam en rebranding zich aan. De nieuwe naam wordt RAIDA.


Rebranding

Cédric de Kerchove, bestuurder en mede-eigenaar van Cool Electro Cycles: We waren op zoek naar een inspirerende en krachtige naam om ons merk op de markt te brengen. Cool Electro Cycles heeft een aanzienlijke bekendheid in West-Vlaanderen, maar de naam is voorbijgestreefd doordat wij na de overname van Fietsen Ampe en Fietsen Van den Hauwe ons gamma en onze service uitbreiden van puur elektrische naar ook sportfietsen.”

Stapsgewijze aanpassing van alle winkels

De eerste echte RAIDA-shop is sinds 3 mei 2022 een feit in Leuven. De winkels in West-Vlaanderen krijgen een stapsgewijze aanpassing, waarbij de winkel in Roeselare de spits mag afbijten.

 

De komende 5 jaar heeft RAIDA de ambitie in elke Belgische provincie kwaliteitswinkels te openen met sterk gespecialiseerde medewerkers en topmerken.

 

Premium aanbod en advies op maat

De fietsmarkt evolueert razendsnel. Meer nog, Vlaanderen wordt overspoeld door een nieuwe fietscultuur. Een trend waarop RAIDA - wat 'rider' betekent in fonetisch Japans - volop inspeelt met de opening van zijn eerste flagshipstore in Leuven. Leuven wordt het voorbeeld voor de RAIDA cycling culture van alle andere winkels van de groep. Daarin draait alles rond klantbeleving en een uitgebreid, hoogkwalitatief productengamma van topmerken (e-bikes, racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen ...) voor particuliere en professionele gebruikers. Dat alles in combinatie met diensten zoals fietsleasing, verzekeringen en onderhoud ter plaatse, én een doorgedreven inhouse expertise.


RAIDA, the mobility movement

RAIDA heeft als missie de 'mobility movement' in Vlaanderen in een stroomversnelling te brengen en klanten de ultieme fietsbeleving aan te bieden.

Philippe Van Eekhout, eigenaar van Velodome: "We willen veel meer zijn dan zomaar een fietswinkel. RAIDA is een echte mobiliteitspartner. In alle RAIDA shops willen we onze klanten begeleiden bij hun parcours richting een bewustere manier van bewegen. Om zo een heuse mobility movement in Vlaanderen op gang te brengen.”


Raida, your cycling boutique

Christophe Cool, oprichter en mede-eigenaar van Cool Electro Cycles, legt uit: “De aankoop van een degelijke fiets is een beslissing die je zorgvuldig overweegt. Bij RAIDA nemen we de tijd om jouw wensen onder de loep te nemen. Elk lichaam is anders, elke fiets zou dat ook moeten zijn. Daarom gaat RAIDA voor die extra mijl met een echte cycling boutique én een atelier waar fietsen met minutieuze zorg behandeld worden. Zo is je ‘feel and ride’ zoals die hoort te zijn.”


Stromer experience center

Net zoals zijn twee joint partners, Velodome en Cool Electro Cycles, biedt RAIDA een bijzondere expertise in e-bikes en speedpedelecs. In dat laatste segment behoort het Zwitserse Stromer tot de top. Het is geliefd bij sportieve pendelaars omwille van zijn comfort en ruime actieradius.

Cédric de Kerchove: “De RAIDA winkels worden niet alleen een exclusief verkooppunt maar ook een heus Stromer Experience Center waar de nieuwste modellen kunnen worden proefgereden. Uniek in België!”

Nieuwe diensten

Naast een uitstekend aanbod (elektrische) fietsen, biedt RAIDA slimme fietsleasing voor zakelijke klanten of werknemers die via hun werkgever van een leasingplan genieten. Die leasingformule i.s.m. gevestigde partners omvat de huurperiode van 36 maanden, een aankoopoptie op het einde van het contract, een jaarlijks onderhoudsbudget en een omniumverzekering.

Alle klanten kunnen bij RAIDA ook terecht voor een aparte fietsverzekering. Ze hebben de keuze uit twee formules: Omnium met ‘Safebike Assistance’ fietsbijstand binnen een straal van 30 km van het vertrekpunt. Of een gewone diefstalverzekering. De looptijd bedraagt 1 jaar en biedt dekking in de Europese gemeenschap, Noorwegen en Zwitserland.

Over RAIDA

Met de opening van RAIDA telt de joint venture nu 16 vestigingen in Vlaanderen.

10 in West-Vlaanderen (Aartrijke, Blankenberge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt, Torhout, Torhout Markt, Waregem), 1 in Gent (Melle), 3 in Antwerpen (Berchem, Beveren, Brasschaat), 1 in Brussel (Evere) en 1 in Leuven (Herent).

www.coolelectrocycles.be en www.raida.cc