Winnaars van de Faire Ronde

Patrick Demarest

24/06/2024
Actua

Op zaterdag 11 mei, niet toevallig de World Fair Trade Day, organiseerden ze De Faire Ronde. Faire Gemeenten Torhout en Lichtervelde sloegen de handen in elkaar en stippelden samen met de Wereldwinkels van beide gemeenten een fietstocht uit langs verschillende locaties met LEF (lokaal, ecologisch en fair). Daarnaast kon je tot eind mei een korte wandelzoektocht maken in het centrum van Torhout. Enkele Torhoutenaren vielen in de prijzen.

 

Fietstocht

Tijdens de fietstocht van een goede 25 kilometer maakten de deelnemers kennis met maar liefst 9 locaties met LEF in Torhout en Lichtervelde. Deze zetten met plezier hun deuren open en boden naast een inkijk in hun werking ook een fair proevertje en leuke randanimatie aan. De fietsers kregen bij elke locatie een stempel op hun stempelkaart. Wie minstens 6 locaties bezocht, maakte kans op een faire prijs. Wegens succes werd deze actie verlengd en was het tijdens de volledige meimaand nog mogelijk om stempels te verzamelen. Uit alle ingediende stempelkaarten in Torhout werden 3 winnaars geloot. Els Daneels, Bernard Bibauw en Nadine Boucquez zijn de gelukkigen. Ze ontvingen een fair prijzenpakket.


Wandelzoektocht

Van 11 tot 31 mei was er ook een uitgepijlde wandelzoektocht in het centrum van Torhout. Op 8 locaties met LEF gingen de deelnemers op zoek naar het antwoord op een aantal quizvragen. Wie de vragenlijst volledig en correct invulde, maakte eveneens kans op een fair prijzenpakket. De winnaar van deze wedstrijd is Mieke Debaillie.


"Onze eerste Faire Ronde heeft alle verwachtingen overtroffen! De samenwerking met Lichtervelde bleek een schot in de roos. De Faire Ronde is een heel toffe en laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met kwaliteitsvolle, eerlijke producten en locaties dichtbij. Dit smaakt naar meer!", vertelt Elsie Desmet, schepen van Noord-Zuid beleid.