Ze zijn er...de elektrische deelfietsen

Patrick Demarest

02/04/2021
Actua

Wie er eens op uit wil trekken met een elektrische fiets en er zelf geen heeft, kan vanaf nu gebruik maken van een van de elektrische deelfietsen die in de fietsenstalling staan aan de voorkant van het station. Ze luisteren naar namen als Venus, Jupiter, Mars, Mercurius, Neptunus en Saturnus ! 

Jonge ouders en grootouders kunnen zelfs samen met hun allerkleinste kapoenen genieten van een fietstochtje met de elektrische deelbakfiets met kinderzitjes.

Wat kost me dit?

Achter de huur van de elektrische deelfietsen zit een deelfietsenplatform. Het lokaal bestuur koos ervoor om in zee te gaan met het platform van Donkey Republic.

De kostprijzen om een deelfiets te huren zien er als volgt uit:


E-bike

E-bakfiets

Uur (1 uur)

€ 3,00

€ 5,00

Halve dag (4 uur)

€ 5,00

€ 7,00

Volle dag (12 uur)

€ 8,00

€ 10,00

Etmaal (24 uur)

€ 10,00

€ 15,00

Weekend (48 uur)

€ 15,00

€ 20,00

Week (168 uur)

€ 20,00

€ 25,00

Extra dag

€ 5,00

€ 5,00

De e-deelfietsen kunnen maximum voor 2 weken na elkaar gehuurd worden.

Hoe werkt het?

Zoals de meeste deelfietssystemen, kan je de fietsen enkel ontgrendelen via een app op je telefoon. Wanneer je de app geopend hebt, zie je welke fietsen er beschikbaar zijn.

Elke fiets is voorzien van een naam. Jawel, geen nummer, maar een echte naam! Je kiest simpelweg je fiets en je kan vertrekken. Na gebruik plaats je de fiets terug in de drop-off plaats aan het de voorkant van het station en laad je de fiets op aan het bijhorende stopcontact.

Hoe gebruik je een deelfiets?

Heel eenvoudig! Download de app van Donkey Republic via de App Store of de Google Play Store en maak via Bluetooth verbinding met het slot. Het slot opent automatisch en je kan vertrekken. Op het einde van de rit parkeer je de fiets terug aan het station en geef je in de app het einde van je rit in. 

  1. Download de app
  2. Ontgrendel de fiets via de app.
  3. Ver- en ontgrendel de fiets zo vaak je wilt, tijdens je rit.
  4. Beëindig de huur door de fiets naar het station terug te brengen, de fiets te vergrendelen en de huur te beëindigen in de app.