Zedelgem Dorp en Zedelgem De Leeuw maken nu deel uit van de Sint-Rembertscholengroep

Patrick Demarest

01/09/2016
cultuur/onderwijs

IMG_8733

Per 1 september kreeg de Sint-Rembertscholengroep er  734  leerlingen en 70  leerkrachten bij door de toetreding van Zedelgem Dorp en Zedelgem De Leeuw. Dit is een uitstekend voorbeeld van de Bestuurlijke Optimalisering en Schaalvergroting (BOS) die door de Vlaamse regering werd goedgekeurd, niet alleen om de bestuurskracht te vergroten maar ook de middelenefficiëntie te verhogen.

  • De school van ’t Dorp bestaat uit twee vestigingen: de Groenestraat en de Sint-Laurentiusstraat, waar de kleuters en eerste graad hun thuisbasis hebben. In de Groenestraat zijn de klassen van de tweede en derde graad gehuisvest, net als het secretariaat en de directie, directeur Xavier Vandaele.
  • De basisschool de Leeuw bestaat ook uit twee vestigingen: in de Pastoor Staelensstraat, aangrenzend aan Spes Nostra, is de hoofdzetel en vinden de kleuterklassen en de eerste graad van de lagere school hun plaats. In de Sint-Elooistraat is er de vestiging voor de tweede en de derde graad van de lagere school. De directeur, Pol Vlaeminck, en het secretariaat vind je in de Pastoor Staelensstraat.

De officiële toetreding werd door alle betrokken partijen ondertekend op woensdag 31 augustus.

[wppa type="slide" album="586"][/wppa] (c) Apriotief bvba

Schoolnieuws
Vanaf volgend schooljaar kan je in SiVi het SODA-attest behalen. Dit is het concreet: In het onderwijs worden naast vaardigheden en kennis ook attitudes aangeleerd. Het gaat om vakattitudes binnen de vakken en schoolgebonden attitudes die aanleunen bij professionele attitudes. Jammer genoeg worden die in vele gevallen enkel geëvalueerd via attituderapporten en die mogen niet meegenomen worden in de delibererende klassenraden. Het SODA-project wil een stapje verder gaan en het evalueren van die arbeidsattitudes verbinden aan een attestering. Meer info vind je via https://sodajobs.be/over/info-scholen/het-soda-attest.
Intussen werd ook het startschot gegeven voor de grote bouwwerken in Sint-Rembert en werden er heel wat opfrissingswerken uitgevoerd.

  • Grote werken: zie http://www.sint-rembert.be/bouwwerken en https://www.facebook.com/sintrembertbouwt/ voor meer info
  • Opfrissingswerken:
    • Driekoningen: gerenoveerde kleutervilla werd per 1 september in gebruik genomen door de derde kleuterklas
    • Ten Parke: de vroegere kerk van de Goede Herder wordt momenteel verbouwd tot ‘De Springplank’, de nieuwe lokalen voor het vijfde en zesde leerjaar. Het is de bedoeling om via een aangepaste didactiek en open leerruimtes de overstap naar het secundair zo vlot mogelijk te laten verlopen, vandaar ook de naam ‘De Springplank’.
    • Lichtervelde: de techniekklas van de Middenschool
    • ICT-lokaal 733 op campus Zuid krijgt een volledige make-over.
    • Zowel in de periferie als op de centrumcampus zijn er diverse onderhoudsvoegwerken gestart.
  • Ondertussen zijn de afbraakwerken in functie van de nieuwbouw in het VTI gestart.
  • Binnenkort worden de ramen in blok 0 van het VTI vervangen.
  • Er komen nieuwe gasleidingen en een nieuwe gascabine voor de hele centrumcampus.
  • Er werden klascontainers gemonteerd op de groenzone achter de peda. De containers zullen fungeren als tijdelijke huisvesting tijdens de bouwwerken in het VTI en het bouwproject Moke.
bigpic
Foto 1 van 6
bigpic
Foto 2 van 6
bigpic
Foto 3 van 6
bigpic
Foto 4 van 6
bigpic
Foto 5 van 6
bigpic
Foto 6 van 6
Foto 1 van 6
Foto 2 van 6
Foto 3 van 6
Foto 4 van 6
Foto 5 van 6
Foto 6 van 6