Zorg mee voor de langste erehaag op de Kom op tegen Kanker dag!

Patrick Demarest

05/05/2016
Actua vereniging

IMG_3024 (Custom)

Tijdens het Hemelvaartweekend  is Torhout de gaststad voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker.  In vier dagen fietsen 720 pelotons elk 1000 km en zamelen hiermee geld in voor Kom op tegen kanker. Op zondag 8 mei fietsen de pelotons vanuit Mechelen richting Torhout waar ze middagpauze houden om daarna terug richting Mechelen te rijden. Iedereen kent wel iemand die met kanker te maken kreeg… door aanwezig te zijn in de erehaag steek je hen en de fietsers een hart onder de riem. Jij komt toch ook?

IMG_3025 (Custom) IMG_3032 (Custom) IMG_3033 (Custom)

Evenementendorp

Tussen 11 en 14 uur kan je in het evenementendorp in het stadspark, van alles beleven: fietscircuit, initiatie met steps, basket/voetbal op het mulitsportveld, springkastelen, grimestand (1 bonnetje), ballonnen plooien. Om 11 uur start zanggroep She op het grote podium in het evenementendorp, om 12.15 uur is er doggy dance en om 13.15 uur sluit Inner Motion af met een dansoptreden. Er zullen ook interviews zijn met bekende en minder bekende deelnemers aan de 1000 kilometer lange fietstocht. Aan de mamastand uitgebaat door Vrouwen met Vaart krijgen alle mama’s die een foto afgeven van hun kroost een leuke attentie. Met dank aan Dumon pralines, VLTI, De kruiderie.
Wie honger of dorst heeft kan in het evenementendorp wat eten en drinken. Er is een bonnetjesstand. Met de aangekochte bonnetjes kan je bij alle standen terecht: -Bar uitgebaat door de Torhoutse jeugdverenigingen.
-Cava en wijnstand uitgebaat door Oostkamps champagnehuis.
- BBQ-worsten uitgebaat door crea-Torhout.
-IJs door cafetaria kinderboerderij.

.IMG_3034 (Custom)

Kreeg jij of iemand die je nauw aan het hart ligt te maken met kanker en wil je hierover getuigen? Je kan zondag met jouw verhaal terecht in de caravan van Kom op tegen kanker. Je kan er ook een button maken met een cartoon van de Kom op tegen kanker-bloem en de naam van de persoon die je wil steunen. Met alle namen voor wie een button werd gemaakt wordt een kunstwerk gemaakt dat op 8 mei tijdens de slotshow in Mechelen wordt voorgesteld.

De langste erehaag

We willen de deelnemers aan de fietstocht een hartverwarmend welkom geven door hen op te wachten in een zo lang mogelijke erehaag. Deze wordt gevormd vanaf 11.30 uur vanaf de aankomstboog in de Karel de Goedelaan aan het stadskantoor tot aan de sporthal in de Industrielaan.
Ook in de andere middagsteden zal een erehaag gevormd worden.  De middagstad die de langste erehaag kan vormen wint de competitie, haalt de trofee binnen en geniet eeuwige roem bij Kom op tegen  kanker.
Voor mensen met een beperking en rolstoelgebruikers zijn er in de langste erehaag in de Karel de Goedelaan aan de kant van het rusthuis voorbehouden plaatsen zodat ze van op  de eerste rij de fietsers kunnen verwelkomen.

Praktisch

Om 11 uur start de Koninklijke Harmonie Rethorika aan het station waar ze onder begeleiding van Femma het parcours van de renners volgen (komen uit Lichtervelde via de Bollestraat en de Tuinstraat) : Tinnenburgstraat, Rijselstraat, Zuidstraat, Markt, Zwanestraat, Burg, Aartrijkestraat om aan te komen in de langste erehaag in de Karel de Goedelaan. Onderweg moedigen ze de inwoners aan om mee te komen naar het evenementendorp of te supporteren voor de renners.

De Langste erehaag wordt gevormd vanaf 11.30 uur. In afwachting van de fietsers, valt heel wat leuks te beleven in die erehaag. Er is animatie van Racebob, je komt er de sexy verpleegsters van de Vondeling tegen. Je ziet er de leerlingen van Circodans en van de Academie aan het werk. Wees op tijd: KBC deelt Kom op tegen Kanker-fietsbellen uit en er worden Callebout chocolaatjes aangeboden aan wie in de erehaag staat.

IMG_3038 (Custom)