Zwemmarathon op 24 november van 18 tot 20 uur

Patrick Demarest

15/11/2022
Actua

Op donderdag 24 november vind er een nieuwe editie plaats van de Torhoutse zwemmarathon. Het evenement dat georganiseerd wordt door de sportdienst van Torhout, start om 18 uur en eindigt om 20 uur.

(De sportdienst is klaar voor de zewmmarathon)

Een groep bestaat uit vijf deelnemers die samen in 20 minuten zo veel mogelijk lengtes moeten zwemmen. Zowel topteams, recreanten als ludieke teams kunnen deelnemen aan dit evenement.

Op het einde maakt men de top 3 bekend. Er is ook een winnaar van de dresscode. Deze teams krijgen een prijs. De dresscode dit jaar is 'The 90's'. Verkleed je dus met pruiken, zonnebrillen, felle kleuren,…

De zwemmarathon is een samenwerking tussen de stedelijke sportdienst, de zwemclub TZ Thor die de tellers zal voorzien en het Blue Dolphin Diving team dat achter de bar zal staan. Vzw De Patio is dit jaar het goede doel. De Patio bestaat uit verschillende vestigingen in West-Vlaanderen. 't Groot Hersberge Torhout is er één van. De onderneming wil jongeren laten groeien en ondersteunen in het nemen van verantwoordelijkheid.

"Zoals de voorbije jaren verwachten we terug heel wat teams die deelnemen aan onze zwemmarathon. Een ideale gelegenheid om samen te sporten en de teamspirit te verhogen. Bovendien steun je zo ook nog een goed doel", zegt schepen van sport, Rita Dewulf.

De kostprijs om deel te nemen bedraagt 20 euro per team. Inschrijven doe je door te mailen naar stagiair.sport@torhout.be.