Zwemmarathon ten voordele van Torhout Beach op 23 november

Patrick Demarest

07/11/2023
Actua

Op donderdag 23 november kan je samen met een team deelnemen aan de zwemmarathon. Zowel recreatieve als competitieve zwemmers zijn welkom. Dit jaar gaat de opbrengst naar Torhout Beach. Het Lokaal Bestuur Torhout krijgt de hulp van zwemclub TZ Thor en van het Blue dolphin Diving Team.

 

De zwemmarathon mag elk jaar op heel wat deelnemers rekenen en op donderdag 23 november is het weer zover. Dan nemen de teams het tussen 18 en 20 uur tegen elkaar op. Een team bestaat uit vijf deelnemers die samen in 20 minuten zo veel mogelijk lengtes zwemmen. Zowel competitieve als recreatieve teams kunnen deelnemen aan dit zwemevenement. Aan het einde wordt de winnaar bekendgemaakt. De eerste, tweede en derde plaatsen worden gehuldigd. De deelnameprijs bedraagt 20 euro per team. Schrijf je in door een mailtje te sturen naar sport@torhout.be.

De zwemmarathon is een samenwerking tussen de stedelijke sportdienst, de zwemclub TZ Thor die de tellers zal voorzien en het Blue Dolphin Diving Team dat de bar zal bemannen.

Sportief goed doel

"De sportdienst kiest elk jaar een lokaal en sportief goed doel om de opbrengst aan te schenken. Vorig jaar mocht het lokaal bestuur zo 516 euro schenken aan vzw De Patio. Dit jaar zwemmen we voor Torhout Beach, dé hotspot voor alle jongeren", vertelt sportschepen Joost Cuvelier. Je vindt de kleurrijke caravan in het stadspark van Torhout. Zowel tijdens het schooljaar als in de schoolvakanties worden er coole activiteiten, workshops en uitstappen georganiseerd. Er is gratis Wi-Fi en allerlei sport- en spelmateriaal ter beschikking en je kunt iets drinken in de caravan. Torhout Beach is er voor jongeren vanaf twaalf jaar van Torhout en omstreken. Je kan hen volgen op Instagram via 'torhout_beach' en Facebook 'Torhout Beach' om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.