Zwerfvuilactie levert grote afvalhoop op

Patrick Demarest

05/03/2017
Actua straat/wijk

Vijftien vrijwilligers gingen in het centrum van Torhout en in hun eigen woonwijk op zoek naar zwerfvuil op zaterdag 4 maart. Helaas leverde dat een grote oogst op.

IMG_3146

Elsie Desmet, schepen van ... geeft wat meer uitleg:

"Op allerhande manieren willen we mensen sensibiliseren en warm maken om afval NIET langs de straten, op onze pleinen, in onze parken of bossen te gooien! Dit kan niet en we willen dit ook niet aanvaarden! Het is heel belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen hier bewust van maken. Met onze zwerfvuilacties willen we buurtbewoners motiveren en aanspreken met de vraag een stukje van hun wijk, straat, een park of plein zwerfvuilvrij te houden.
Het initiatief van deze acties werd genomen door de milieudienst in samenwerking met het zwerfvuilteam van Torhout. Vorig jaar organiseerden we op elke wijk van Torhout een zwerfvuilactie. Dit jaar willen we dergelijke acties opnieuw organiseren op onze wijken, maar deze keer willen we ons focussen op de kinderen die schoollopen op de wijk en jongeren die lid zijn van een jeugdbeweging op de wijk. Op die manier willen we de betrokkenheid van de jongeren in het net houden van de straten rond hun school of jeugdbewegingslokaal stimuleren. De acties zullen plaatsvinden de vrijdag voor een feestweekend op de wijk. Mensen die zich geroepen voelen om mee een stukje te helpen trekken aan een dergelijk project in hun wijk, school of jeugdbeweging mogen zich altijd melden bij milieudienst@torhout.be of via het telefoonnummer 050/22 11 39."