Zwierbal, Hoedjewip en ander uitleenmateriaal voor Torhoutse verenigingen

Patrick Demarest

22/01/2016
interview/reeks

Peter Werbrouck staat als een sterke huisvader aan het roer van de uitleendienst in Torhout. Erkende Torhoutse verenigingen kunnen bij hem terecht voor een uitgebreide schat aan materialen, van volksspelen zoals zwierbal en hoedjewip tot rookmachines, tenten en podiumelementen.

IMG_9331

Zo biedt de stad hun podiumwagen, bijvoorbeeld, zeer goedkoop aan en steunt hiermee allerhande verenigingen die een optreden wensen te geven. Zelf maken ze van dat podium gebruik tijdens Parkies dat ook dit jaar opnieuw in Don Bosco plaats vindt.
Lieselotte Denolf, de schepen van cultuur, onderwijs, bibliotheek, archief en personeel is zeer trots op de collectie. Lieselotte Denolf: "We zijn trots op onze collectie aan materiaal waarmee we verenigingen willen ondersteunen. Het is wel belangrijk dat er een goede beheerder een oogje in het zeil houdt zodat we het materiaal in gezonde staat kunnen uitlenen en terugkrijgen."

Die verantwoordelijke is Peter Werbrouck die samen met Michiel Mestdagh zorgt voor de organisatie van de uitleendienst.  In een loods nabij de markt is alles netjes opgeborgen. Peter: "Momenteel is het een rustige periode, af en toe wordt er aan de deur geklopt voor nieuwjaarsreceptie. Vanaf april begint het weer drukker te worden." De stad kan rekenen op ongeveer 1500 uitleningen per jaar, wat niet mis is. Er wordt ook nog steeds geïnvesteerd in nieuw materiaal, aldus Peter: "Onze laatste investering was een tent, momenteel staat er geen nieuwe aankoop op de agenda. We proberen ook dikwijls samen te werken met naburige gemeenten. Toch zullen we nooit een aankoop delen, ik ben zelf liever baas over mijn materiaal."

De uitleendienst bestaat officieel sinds 2003, grote voorstanders van het initiatief was onder andere Paul Vanthournout. Hij vond het belangrijk om jeugdige organisaties in hun enthousiasme te steunen en hen te helpen bij het organiseren van evenementen door het aanbieden van materiaal.

Onthaalouders en crèches die lid zin van Kind en Gezin kunnen ook rekenen op de uitleendienst. Zij hebben een spelotheek ter beschikking met loopwagentjes, trampolines en nog veel meer dat zorgt voor kindergeluk. Verenigingen die ondersteuning nodig hebben bij evenementen weten dus waar ze moeten zijn, meer informatie op de website http://www.torhout.be/uitleendienst
Peter Werbrouck
Gsm: 0479 97 93 86
Email: uitleendienst@torhout.be
Uitleendienst Stadhuis - Markt 1, 8820 TORHOUT

[wppa type="slide" album="355"][/wppa] (c) Apriotief bvba

bigpic
Foto 1 van 6
bigpic
Foto 2 van 6
bigpic
Foto 3 van 6
bigpic
Foto 4 van 6
bigpic
Foto 5 van 6
bigpic
Foto 6 van 6
Foto 1 van 6
Foto 2 van 6
Foto 3 van 6
Foto 4 van 6
Foto 5 van 6
Foto 6 van 6