Cc de Brouckere biedt theatertraject aan voor eerste kleuterklasjes

De schoolprogrammering is een deel van de werking van het Cc waar stad Torhout sterk in investeert en dat soms wat minder zichtbaar is naar de buitenwereld. Zo biedt het cc de Brouckere in november een theatertraject aan voor de eerste kleuterklasjes in Torhout.

De eerste stap is de klasvoorstelling ‘Het meisje in de gele jas’ van 4Hoog, dat zeer kwaliteitsvol jeugdtheater maakt.
Voorstelling ‘Het meisje in de gele jas’ Voor de allerkleinsten (1ste kleuter) heeft 4Hoog een intieme, theatrale voorstelling, die bij de peuters in de klas wordt gespeeld. Hierdoor worden deze jonge kinderen in contact gebracht met kwalitatief theater in de vertrouwde omgeving van hun eigen klas.

Het wordt een kleine voorstelling met een fantastisch verhaal, één actrice, een klein mobiel decor, muziek en licht. De kinderen kijken en luisteren… En op het einde van de voorstelling is er… applaus! Zo maken we kleine kinderen vertrouwd met theater en wat daarbij komt kijken. Daarna kunnen ze de stap maken naar een 4Hoog voorstelling in een theaterzaal.

foto1

Het theatertraject
STAP 1: Klasvoorstelling ‘Het meisje in de gele jas’
STAP 2: Tello gaat naar toneel: animatiefilm + prentenboek + Tello-pop. Dit filmpje en boek reikt handvaten aan om jonge kinderen voor te bereiden op hun eerste theaterbezoek

theatertraject-stekeblind-foto
STAP 3: ‘Stekeblind’ van 4Hoog in de theaterzaal van Cc de Brouckere op maandag 8 en dinsdag 9 mei.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *