Help je bejaarde en chronisch zieke buren door de hitte heen

Iedereen weet dat je bij warm weer meer water moet drinken. Maar sommige mensen zijn extra gevoelig en moeten goed in de gaten gehouden worden. Bejaarden, heel jonge kinderen en chronisch zieke mensen bevinden zich in de risicogroep.

helpen

Ouderen hebben minder dorstgevoel en drinken ook minder om ’s nachts niet te moeten opstaan. Zeker voor bejaarden die voor hun verzorging afhankelijk zijn van anderen is het heel belangrijk om op te volgen of zij voldoende vocht innemen. Het is noodzakelijk om regelmatig te drinken en best minimum 1,5 liter per dag.

Kinderen worden beter ook goed in de gaten gehouden, zeker als ze koorts maken. Bij twijfel best een arts raadplegen. Regelmatig drinken geven aan kinderen, lichte kleren aandoen, hen altijd insmeren met een hoogbeschermende zonnecrème en een petje dragen is de boodschap.

Chronisch zieke mensen kunnen dan weer door het innemen van bepaalde medicatie een grotere kans maken op uitdroging en moeten dus ook meer te drinken.

Ken je mensen die in deze risicogroep vallen? Loop dan regelmatig eens langs om te kijken hoe het met hen gaat, en spoor hen aan om voldoende te drinken.

Je kunt zo ook helpen door praktische zaken op te vangen. Door de warmte is het voor hen misschien moeilijk geworden om boodschappen te doen.

Ten slotte is het voor iedereen beter niet teveel inspanningen te leveren bij hoge temperaturen en uit de brandende middagzon te blijven. Mocht u toch problemen ondervinden kan u contact opnemen met de sociale dienst van het OCMW Torhout op tel. 050 22 12 22.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *