Update onderzoek naar aanleiding van de brand op 5 december

 

 

 

Naar aanleiding van de brand in de Revinzestraat in Torhout van dinsdag 5 december 2017 meldt de burgemeester de volgende zaken:

-Een gespecialiseerd labo was ter plaatste en heeft verschillende vaste stalen genomen. De resultaten wijzen uit dat de asbestresten zich concentreren rond het huis in de Revinzestraat 3, waar de brand zich voordeed. Op bevel van de burgemeester komt morgen een gespecialiseerde firma ter plaatse die het gebied zal afdekken. Door de recente regenval werden de aanwezige asbestresten ondertussen bevochtigd en werd het risico op verdere vezelverspreiding nihil. De directe buurtbewoners worden door het stadsbestuur persoonlijk op de hoogte gebracht.

De luchtmetingen waren reeds goed en ook in de grondstalen blijken nu slechts beperkte fragmenten teruggevonden te zijn. Voor de locaties waar fragmenten werden aangetroffen, heeft het stadsbestuur reeds contact opgenomen met de betrokkenen.

– Ook de melding die was binnengekomen van een bewoner uit de Leopoldstraat bleek negatief.

– Het is steeds mogelijk dat er nog kleine asbestfragmenten teruggevonden worden in de omgeving. Bewoners mogen deze fragmenten zelf opruimen en gratis deponeren in het containerpark. Gelieve hierbij rekening te houden met een aantal voorzorgsmaatregelen.
Meer info via www.torhout.be/vragen-over-asbest

De deeltjes die op de grond terechtgekomen zijn vormen geen direct gevaar. Heb je vragen of zie je toch nog iets verdacht? Contacteer dan het Lokaal Bestuur Torhout via info@torhout.be of 050 22 11 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *