Paul gaat zijn volk leren bridgen…

TIC Vorming Rembert pakt vanaf februari uit met twee initiatiecursussen bridge. Lesgever van dienst is niemand minder dan de voormalige uitbater van café ’t Keldertje Paul Clement.

Vanaf februari starten er dus twee initiatiecursussen bridgen in het cultuurcentrum de Brouckere. Er is keuze uit een reeks die start op maandagavond 5 februari vanaf 19 tot 22 uur en een tweede reeks die begint op donderdagnamiddag 8 februari vanaf 14 tot 17 uur.
Elke cursus bestaat uit 12 lessen en kost 95 euro, een syllabus is inbegrepen.
Docent is Paul Clement, leraar bij de Vlaamse Bridge Liga en al jarenlang actief bij diverse bridgeclubs.
Meer informatie en inschrijven kan via de website van TIC, www.vormingticrembert.be (onder het luik Cultuur).

De terugkeer van Paul Clement

 Paul Clement (65) hield café ’t Keldertje open van 1976 tot 1996, een flamboyante periode in het Torhoutse uitgangsleven…Tegenwoordig is hij beroepshalve actief in de Refuge in Brugge en woont hij in Bredene.

 

Paul: “We speelden alle mogelijke kaartspellen in de Kelder en zo zijn we op een bepaald ogenblik gaan bridgen. Leren bridgen was een ommekeer in mijn leven. Ik was volkomen gefascineerd door dit spel en ik ben dat nu nog altijd.”
“Bij de Vlaamse Bridge Liga die 5000 leden telt, volgde ik een opleiding tot bridgeleraar. Zo trek ik rond om mensen te leren bridgen. Ik heb cursussen gegeven in Brugge, Maldegem, Bredene, Knokke en Oostkamp. Zes jaar geleden gaf ik op uitnodiging van tennisclub Logan een bridgecursus in Jabbeke en aansluitend op die cursus is Bridgeclub Dulcinea Jabbeke opgericht, club waarvan ik lid ben. Met ruim 100 leden is die club ondertussen de derde in West-Vlaanderen geworden.”

 Torhout

 “En ondertussen blijft Torhout een blinde vlek op de bridgekaart, er is bijvoorbeeld wel een kleine club in Lichtervelde. Ik vond dat daar iets aan gedaan moet worden en toevallig kwam er een contact tot stand met TIC. TIC was onmiddellijk bereid om samen met mij een cursus op te starten. Die begint dus in februari maar de leerlingen zijn uiteraard een conditio sine qua non!”

 De Don Quichotte van het bridge 

“Ze noemen me inderdaad de Don Quichotte van het bridge”, zegt Paul. “Wat ik boeiend vind aan bridge? Het is uitdagend en altijd verrassend. Je hebt er een analytisch, wiskundig vermogen voor nodig en ook psychologie komt van pas. Door te spelen train je bovendien je geheugen. Het zijn inderdaad vooral ouderen die bridgen maar in vergelijking met 5 à 10 jaar geleden, leeft het kaarten nu weer op. Houden zo!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *