Naam speelbos

Binnenkort komt er een nieuw speelbos in Groenhove. De stad ging op zoek naar een leuke naam en ging hiervoor ten rade bij haar inwoners en bij de Torhoutse scholen. Het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Henricus viel alvast in de prijzen. Wij hoorden namen als ‘Torwoud en Tourwoud’ ronken…maar de naam wordt maar later bekend gemaakt.

 

Wedstrijd nieuwe naam

De stad riep recent haar inwoners op om na te denken over een leuke naam voor het nieuwe speelbos in Groenhove bos. Elke inwoner van Torhout kon suggesties insturen.

Uit alle voorstellen werden de 6 meest originele namen anoniem geselecteerd door een jury. Daarna kregen de Torhoutse schoolkinderen van het 1ste tot 6de leerjaar de kans om op hun favoriet te stemmen. De naam die het meest in de smaak viel bij de kinderen, wordt de naam van het nieuwe speelbos!

De wedstrijd levert 2 mooie winnaars op. De inzender van de winnende naam ontvangt een Torhoutbon t.w.v. 50 euro. Deze winnaar ontvangst zijn prijs bij de opening van het speelbos.

Daarnaast werd uit alle deelnemende klassen ook één winnende klas geloot. Zij ontvangen een boskoffer vol materialen waarmee de klas het bos kan onderzoeken en beleven. Tijdens de Week van het Bos krijgen ze er nog een gidsbeurt bovenop. Ze kunnen dan de boskoffer uittesten met een natuurgids in een van onze prachtige bossen. Dit werd het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Henricus.

Opening op 15 september
Noteer alvast 15 september in je agenda, want dan wordt het speelbos plechtig geopend. Meer details volgen binnenkort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *